14 Φεβ 2012

Αγροτικά φωτοβολταϊκά στο Νεοχώρι Αλεξάνδρειας.


Tα δύο πρώτα αγροτικά φωτοβολταϊκά στον Νομό Ημαθίας υλοποίησε η εταιρία SILCIO, θυγατρική των ομίλων Κοπελούζου και της Διεθνούς Κατασκευαστικής.
Ειδικότερα, τα φωτοβολταϊκά πλαίσια της SILCIO, που παράγονται στις πλήρως καθετοποιημένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις της στη ΒΙΠΕ Πατρών, επιλέχθηκαν από τη MECHANO SOLAR, ελληνική εταιρία κατασκευής ηλιακών ιχνηλατών (trackers) και κατασκευής φωτοβολταϊκών έργων με το κλειδί στο χέρι, για την κατασκευή των δύο αγροτικών φωτοβολταϊκών. Για την υλοποίηση των φωτοβολταϊκών πάρκων στην περιοχή Νεοχώρι Αλεξάνδρειας χρησιμοποιήθηκαν από 434 πολυκρυσταλλικά πλαίσια SILCIO της σειράς SE230, τα οποία τοποθετήθηκαν σε 5 διαξονικά trackers. Η κάθε φωτοβολταϊκή εγκατάσταση εκτιμάται ότι θα παράγει ετησίως περίπου 195 MWh ηλεκτρικής ενέργειας, αποτρέποντας την εκπομπή περίπου 165 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.


Η MECHANO SOLAR είναι μέλος του δικτύου συνεργατών της SILCIO. H συνεργασία των δύο εταιριών ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2011 και στο πλαίσιό της έχουν υλοποιηθεί έργα συνολικής ισχύος 1 MW.

Μέσω της θυγατρικής τους εταιρίας SILCIO, ο όμιλος Κοπελούζου και ο όμιλος της Διεθνούς Κατασκευαστικής δραστηριοποιούνται στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από το 1997. Η επένδυση στον τομέα παραγωγής φωτοβολταϊκών προϊόντων περιλαμβάνει δύο υπερσύγχρονες και πλήρως καθετοποιημένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις στη ΒΙΠΕ Πατρών για την παραγωγή πολυκρυσταλλικών φετών πυριτίου ισχύος 40 MWp, φωτοβολταϊκών κυττάρων ισχύος 30 MWp και φωτοβολταϊκών πλαισίων ισχύος 20 MWp κατ'Α έτος.

Τα φωτοβολταϊκά κύτταρα και πλαίσια της SILCIO εξάγονται ήδη σε χώρες όπως η Ιταλία, η Τουρκία, η Ισπανία και η Γερμανία.

Στη χώρα μας, η SILCIO, μέσω του εκτεταμένου δικτύου αξιόπιστων συνεργατών που έχει αναπτύξει, παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις υψηλής ποιότητας με άρτια τεχνική υποστήριξη των πελατών της.

Πηγή:


http://www.paseges.gr/el/news/Agrotika-fwtoboltaika-sto-Neohwri-Alexandreias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου