16 Απρ 2012

2η Πρόσκληση Leader για Κέρκυρα – Παξούς.


Τη δεύτερη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή επενδυτικών προτάσεων ύψους 3,9 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση του τοπικού προγράμματος Leader για τους δήμους Κέρκυρας και Παξών ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κέρκυρας και πρόεδρος της «ΑΝΙΟΝ ΑΑΕ ΟΤΑ» Γιάννης Τρεπεκλής. Παράλληλα, τονίστηκε πως στο πλαίσιο της πρώτης πρόσκλησης εγκρίθηκε η ένταξη 19 επενδύσεων, προϋπολογισμού περίπου 4,5 εκατ. ευρώ, και τις αμέσως επόμενες ημέρες η υπηρεσιακή δομή της ΑΝΙΟΝ θα καλέσει τους επενδυτές να υπογράψουν τη σχετική σύμβαση.
Οι δράσεις της δεύτερης πρόσκλησης του Leader αφορούν τον τουρισμό, την τουριστική προβολή, τη βιοτεχνία, τη μεταποίηση αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και τον πολιτισμό, ενώ η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή επενδυτικών προτάσεων είναι η 20ή Ιουνίου.

Ειδικότερα, θα διατεθούν 450.000 ευρώ για την προβολή του τουρισμού μέσα από την έκδοση διαφημιστικών φυλλαδίων, τη συμμέτοχη σε τουριστικές εκθέσεις και τη δημιουργία κέντρων ενημέρωσης για τους χιλιάδες επισκέπτες της περιοχής.


 Επίσης, 700.000 ευρώ στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, 700.000 ευρώ για τη βιοτεχνία και τη δημιουργία επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών, 1.700.000 ευρώ για την υλοποίηση επενδύσεων για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες στον τομέα του τουρισμού, της οικοτεχνίας και της μεταποίησης. Ακόμη, 200.000 ευρώ για επενδύσεις εκσυγχρονισμού μονάδων εστίασης και εναλλακτικών μορφών τουρισμού και 130.000 ευρώ για ενίσχυση πολιτιστικών συλλόγων της υπαίθρου για υλοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων και προμήθεια εξοπλισμού.

Ο δήμαρχος Κέρκυρας υπογράμμισε πως «μαζί με την πρώτη πρόσκληση που έχουμε δώσει στη δημοσιότητα καταφέραμε να πάρουμε χρηματοδοτήσεις συνολικού ποσού 10 εκατ. ευρώ, που απευθύνονται στον επαγγελματικό κόσμο της Κέρκυρας. Αποδεικνύεται ότι, παρά το γεγονός ότι οι χρηματοδοτήσεις δίνονται κυριολεκτικά με το σταγονόμετρο, όταν υπάρχουν διεκδικήσεις, καταφέρνουμε τον στόχο μας».



Πηγή: express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου