13 Απρ 2012

Πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ για πρόωρη συνταξιοδότηση και υπόλοιπα εξισωτικής συνολικού ύψους 25,2 εκατ. ευρώ. Τον Ιούνιο η εξισωτική του 2011.


Μετατέθηκε κατά περίπου τρεις ημέρες το πρόγραμμα πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ αφού σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, κάποιες από τις προγραμματισμένες πληρωμές της Μεγάλης Εβδομάδας μεταφέρονται την εβδομάδα του Πάσχα και συγκεκριμένα την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη (18-19/4). Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑγροΤύπου, τα πρώτα ποσά που θα είναι διαθέσιμα αφορούν την πρόωρη συνταξιοδότηση των αγροτών με ποσό πληρωμής 8.200.000 ευρώ περίπου (τα χρήματα πιστώνονται σήμερα Μεγάλη Πέμπτη από την ΑΤΕ) και θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα της εξισωτικής αποζημίωσης του 2009 και του 2010, που φθάνουν τα 17 εκατ. ευρώ περίπου. Ωστόσο, η πολυπόθητη πληρωμή της εξισωτικής του 2011, ενώ αρχικά υπολογιζόταν για τον Μάιο οι τελευταίες πληροφορίες του ΑγροΤύπου αναφέρουν ότι μετατίθεται για τον Ιούνιο. Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποιοτικό παρακράτημα στο ελαιόλαδο δεν
πρόκειται να πληρωθεί πριν τον Μάιο. Σύμφωνα με νακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ σήμερα 12/4  έγινε πληρωμή υπολοίπων της Ενιαίας Ενίσχυσης 6.440 δικαιούχων έτους 2011 με ποσό: 5.357.338,90 ευρώ.

Επίσης, την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει προγραμματίσει και δύο ακόμα πληρωμές, οι οποίες αφορούν το ποιοτικό παρακράτημα για τα σιτηρά και τα αιγοπρόβατα. Η ειδική ενίσχυση για το ποιοτικό παρακράτημα των σιτηρών είναι στα 8 ευρώ το στρέμμα ενώ για τα αιγοπρόβατα υπολογίζεται στα 3 ευρώ ανά ζώο.

Εξισωτική 2011
Ειδικότερα, όσον αφορά το θέμα της εξισωτικής του 2011, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γιάννης Δριβελέγκας, ανέφερε σε συνέντευξή του στον ΑγροΤύπο ότι έχει απευθυνθεί στους κτηνοτροφικούς συλλόγους προκειμένου να του καταθέσουν προτάσεις σχετικά τον τρόπο διανομής της εξισωτικής αποζημίωσης. Οι κτηνοτρόφοι ωστόσο δεν έχουν απαντήσει μέχρι σήμερα. Την ίδια στιγμή το υπουργείο μελετά το ενδεχόμενο να «κοπούν» οι κτηνοτρόφοι που έχουν λίγα ζώα ή πρόσθετα εισοδήματα από άλλες εργασίες. «Υπάρχουν κτηνοτρόφοι που δήλωναν 10 ζώα ή είχαν και άλλα εισοδηματικά κριτήρια ή δεν ήταν πραγματικοί κτηνοτρόφοι. Όλα αυτά θα τα δούμε. Πάντως ο στόχος και ο σκοπός είναι ένας, να μην αδικηθούν οι κτηνοτρόφοι που ζουν στα ορεινά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δριβελέγκας.


Πηγή:


http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=71911

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου