28 Απρ 2012

Σεμινάριο για την καλλιέργεια κηπευτικών από τον ΕΛ.Γ.Ο. Δήμητρα στη Δράμα.


Πενθήμερο ενημερωτικό σεμινάριο για όσους θέλουν να ασχοληθούν με την καλλιέργεια των κηπευτικών, στο οποίο οι συμμετέχοντες δεν θα επιβαρυνθούν οικονομικά, διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας (Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής), στη Δράμα. Το θέμα της εκπαίδευσης είναι «Εισαγωγή στο γεωργικό επάγγελμα με κηπευτικά, τεχνική καλλιέργειας των κυριότερων κηπευτικών στο χωράφι και στο θερμοκήπιο» και θα ξεκινήσει την Τετάρτη 9 Μαΐου, ενώ θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 15 Μαΐου 2012.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού: «Η διοργάνωση της εκπαίδευσης εντάσσεται στις δράσεις Υπηρεσιών της Π.Ε. για την ενημέρωση και κατάρτιση των ενδιαφερομένων πάνω σε επίκαιρα θέματα που αφορούν την αγροτική παραγωγή και τις δυνατότητες για ανάπτυξη της
περιοχής. Στη δύσκολη χρονικά οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα μας, υπάρχει μια τάση στροφής στην ύπαιθρο, ένα ενδιαφέρον στον πρωτογενή τομέα. Τα κηπευτικά είναι καλλιέργειες που έχουν προοπτική να στηρίξουν το εισόδημα, με λίγες εκτάσεις και χωρίς να απαιτηθούν σημαντικά κεφάλαια και υποδομές κατά το ξεκίνημα της γεωργικής αυτής δραστηριότητας, ενώ χρειάζονται πολλές ώρες εργασίας.
Τα μαθήματα, συνολικής διάρκειας 30 ωρών, θα διεξάγονται από τις 08.00 π.μ. έως τις 14.00 μ.μ. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές επισκέψεις με πρακτική άσκηση σε καλλιέργειες κηπευτικών υπαίθρου και σε θερμοκήπια.
Στο τέλος της εκπαίδευσης θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες «Βεβαίωση παρακολούθησης του προγράμματος κατάρτισης» και σημειώσεις για τα κηπευτικά σε ηλεκτρονική μορφή.
Στόχος του προγράμματος είναι με την λήξη του εκπαιδευτικού κύκλου, οι συμμετέχοντες να έχουν αποκτήσει εκείνη την αρχική τεχνογνωσία, για να ασχοληθούν επαγγελματικά με το αντικείμενο αυτό και να είναι σε θέση να εφαρμόσουν τις κατάλληλες μεθόδους και τεχνικές για την παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων κηπευτικών, κατά το πρώτο τους ξεκίνημα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να απευθυνθούν και να δηλώσουν συμμετοχή στο Κέντρο «Δήμητρα» Δράμας, στο τηλέφωνο 25210-58175. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας».

Πηγή:www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου