13 Απρ 2012

Εκκρεμεί από το 2010 η πληρωμή των βιοκαλλιεργητών του Κιλκίς.


Έκκληση προς κάθε αρμόδιο προκειμένου να πληρωθούν το συντομότερο δυνατό οι βιοκαλλιεργητές του νομού Κιλκίς για τα οφειλόμενά τους από το 2010 κάνει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος του νομού Κιλκίς «Το Κιλκίς».


Στον αποκλεισμό του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς προχωρούν τη Μεγάλη Τετάρτη από τις 7 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι οι βιοκαλλιεργητές που έχουν μείνει απλήρωτοι από το 2010. Με αφορμή τη μεγάλη καθυστέρηση της καταβολής της ενίσχυσης από το πρόγραμμα της βιολογικής γεωργίας για το 2010, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος «Το Κιλκίς», με πρωτοβουλία του οποίου γίνεται η διαμαρτυρία της Μεγ. Τετάρτης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Βιώνουμε τη σκληρή πραγματικότητα καθημερινά, όπως και οι υπόλοιπες επαγγελματικές τάξεις στην Ελλάδα. Τώρα που έχει γίνει αντιληπτό από όλους, δυστυχώς αργά, πως ο πρωτογενής τομέας
είναι αυτός που θα σπρώξει την οικονομία και θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, οι αγροτοκτηνοτρόφοι δεν έχουν τη δυνατότητα να κινήσουν τα μηχανήματά τους.
Οι στρόφιγγες της ΑΤΕ έχουν κλείσει προς τους αγροτοκτηνοτρόφους, αλλά και τα παλαιότερα δάνεια δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν καταστώντας τα ληξιπρόθεσμα και δημιουργώντας υπέρογκα χρέη.
Το κόστος παραγωγής έχει εκτιναχθεί στα ύψη, με κύρια ευθύνη του κράτους, φτάνοντας το πετρέλαιο στο 1,60 ευρώ ανά λίτρο.
Την ίδια ακριβώς στιγμή 272 βιοκαλλιεργητές παραμένουν απλήρωτοι, οι μοναδικοί σε όλη την Ελλάδα για την καλλιεργητική περίοδο 2010, λόγω της γραφειοκρατίας, του κακού συντονισμού και του ελλιπούς σχεδιασμού των τοπικών υπηρεσιών.
Περίπου 2.500.000 με 3.000.000 ευρώ λείπουν από τις τσέπες όχι μόνο των παραγωγών αλλά και της τοπικής αγοράς, καθιστώντας και αυτή ακόμα την επαγγελματική επιβίωση των παραγωγών μετέωρη.
Καλούμε την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, τον Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Γκουντενούδη και τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Κιλκίς να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που τους αναλογούν και που έπρεπε να έχουν γίνει πριν από αρκετό καιρό ώστε να πληρωθούν άμεσα οι παραγωγοί, καθώς και να μεταβιβάσει τα αιτήματα και τους προβληματισμούς  των παραγωγών του παρόντος δελτίου τύπου, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στον ΟΠΕΚΕΠΕ».

Πηγή:


http://www.agronews.gr/?pid=188&aid=79507&la=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου