18 Απρ 2012

Φοροαπαλλαγή για τα συνεταιριστικά μηχανήματα.


Ούτε μία ούτε δύο, αλλά πέντε φορές πήγε και γύρισε από τη Βουλή χωρίς να ψηφιστεί η δέσμη τροπολογιών του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Σκανδαλίδη, σχετικά με τον νόμο 4015/2011 για την αναδιάρθρωση των συνεταιριστικών οργανώσεων.


Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda, με την προεκλογική περίοδο εγκαταλείπεται κάθε προσπάθεια και θα περιμένουμε πλέον την επόμενη κυβέρνηση, εάν προλάβει, να περάσει τις νομοθετικές ρυθμίσεις, που χρειάζονται για να προχωρήσουν οι μετατροπές των Ενώσεων. Η μόνη τροπολογία που πέρασε μέσω του νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης αφορούσε την ευνοϊκότερη φορολογική μεταχείριση όσων αγροτικών συνεταιρισμών αγοράζουν γεωργικά μηχανήματα και εξοπλισμό.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται: «Η παράγραφος 3 του άρθρου 15 του ν. 4015/2011 (Α΄ 210) αντικαθίσταται από τότε που ίσχυσε ως εξής: «3. Αγορές μεταχειρισμένων κινητών μέσων αγροτικής παραγωγής από ΣΑΟ έχουν την ίδια φορολογική μεταχείριση όπως το Δημόσιο».»
Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι ο κ. Σκανδαλίδης και βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είχαν προσπαθήσει να περάσουν ρυθμίσεις στο νόμο για την προσωρινή απαλλαγή των διοικήσεων των συνεταιριστικών οργανώσεων από ποινικές διώξεις για χρέη, μέχρι να ολοκληρωθούν οι μετατροπές και οι συγχωνεύσεις, ρυθμίσεις για την εκτίμηση των περιουσιακών στοιχείων των πρωτοβάθμιων οργανώσεων, εξάμηνη παράταση για την προθεσμία μέχρι την οποία θα έπρεπε να γίνουν εκλογές στην τριτοβάθμια πανελλήνια συνεταιριστική οργάνωση και μία ρύθμιση που θα επέτρεπε να «μπουν» στο Μητρώο ΑΣΟ ορισμένοι συνεταιρισμοί που δεν πρόλαβαν να καταθέσουν αίτηση μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου του 2011.

Πηγή:


http://www.agronews.gr/agora/organoseis/arthro/79690/foroapallagi-gia-ta-sunetairistika-mihanimata/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου