16 Απρ 2012

Αναβαθμίζονται ενεργειακά 64 σχολικές μονάδες.


Έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε 64 σχολεία θα ενταχθούν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη [ΕΠΠΕΡΑΑ] του ΥΠΕΚΑ μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησής τους.


Τα έργα θα έχουν συνολικό προϋπολογισμό  35.208.902 € και θα υλοποιηθούν από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων ΑΕ (ΟΣΚΑΕ). Οι προτάσεις που υποβλήθηκαν ήταν 197 για την ενεργειακή αναβάθμιση 300 σχολείων μονάδων και προϋπολογισμού 100 εκατομμυρίων ευρώ.  Η παλαιότητα, η τυπολογία, τα υλικά κατασκευής των κτιρίων τους, η δυνατότητα επεμβάσεων και η εφαρμογή της μελέτης αποτέλεσαν τα κριτήρια της επιλογής των 64 σχολικών μονάδων που εμπεριέχονται στην πρόταση της ΟΣΚ ΑΕ για ένταξη στο ΕΠΠΕΡΑΑ. Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν επεμβάσεις για την καλύτερη λειτουργία του κελύφους και των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, την αναμόρφωση του
περιβάλλοντος χώρου, τη βελτίωση του μικροκλίματος και την εφαρμογή ΑΠΕ. Οι επιλεχθέντες σχολικές μονάδες καλύπτουν όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και ένα ευρύ φάσμα της ελληνικής επικράτειας.  

Πηγή:


http://www.agronews.gr/?pid=188&aid=79531&la=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου