11 Απρ 2012

Προσαρμογή των γυναικείων συνεταιρισμών στις διατάξεις του ν.4015/2011.


Οδηγίες για την προσαρμογή των καταστατικών και των αρχαιρεσιών των γυναικείων συνεταιρισμών στις διατάξεις του ν.4015/2011 εξέδωσε η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι γυναικείοι συνεταιρισμοί θα πρέπει:

α) να προβούν άμεσα σε τροποποίηση – προσαρμογή των καταστατικών τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4015/2011, και υποβολή τους (από 1η Απριλίου έως και 30η Ιουνίου 2012) στο Εθνικό Μητρώο Αγροτικών Συλλογικών Οργανώσεων. Όσοι κατέθεσαν ήδη στο Εθνικό Μητρώο Αγροτικών Συλλογικών Οργανώσεων καταστατικό με βάση το Ν. 2810/2000 ή παλαιότερη νομοθεσία, θα πρέπει να καταθέσουν το τροποποιημένο καταστατικό στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΥπΑΑΤ
(όπου υπάρχει αναρτημένο ένα γενικό υπόδειγμα καταστατικού) με την ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε κατά την πρώτη ηλεκτρονική εγγραφή τους.
Επισημαίνεται ότι για να χαρακτηριστεί από το Μητρώο ένας συνεταιρισμός ενεργός, είναι απαραίτητη, εκτός των άλλων, και η υποβολή καταστατικού σύμφωνα με το Ν. 4015/2011. Σε περίπτωση έλλειψής του καταχωρίζεται ως ανενεργός.

β) να προβούν άμεσα σε αρχαιρεσίες σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4015/2011 και σε υποβολή του πρακτικού της Γενικής Συνέλευσης και της εφορευτικής επιτροπής, θεωρημένα από αρμόδιο δικαστικό λειτουργό, σε ηλεκτρονική μορφή .pdf, στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση με την ίδια ακριβώς διαδικασία που ακολουθήθηκε κατά την πρώτη ηλεκτρονική εγγραφή τους. Όσοι Γυναικείοι Συνεταιρισμοί κατέθεσαν ήδη στο Μητρώο Αγροτικών Συλλογικών Οργανώσεων πρακτικό αρχαιρεσιών, θα πρέπει να καταθέσουν το πρακτικό των νέων αρχαιρεσιών στην ίδια διεύθυνση και με την ίδια διαδικασία.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το Ν. 4015/2011, από τις αρχαιρεσίες θα πρέπει να προκύψει πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο και τριμελές εποπτικό συμβούλιο το οποίο θα ελέγχει τις πράξεις του διοικητικού συμβουλίου και θα υποβάλλει σχετική ετήσια έκθεση προς τη γενική συνέλευση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου