15 Απρ 2012

Πασχαλινή σαλάτα με αυγά και βραστά λαχανικά.


Υλικά:

4 βρασμένες πατάτες
4 αγκινάρες (ζεματισμένες για 2΄-3΄σε αλατισμένο βραστό νερό)
2 φλ. τσαγιού αρακά βρασμένο
 4 βρασμένα αυγά (σφιχτά)
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 φλ. τσαγιού καππαρόφυλλα
10 ελιές
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. ξίδι από κρασί
1 κρόκο βρασμένου αυγού αλάτι πιπέρι


Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε με πιρούνι ακανόνιστα σε μια σαλατιέρα όσο είναι ακόμη ζεστές, γιατί έτσι ρουφούν καλύτερα τη σάλτσα. Προσθέτουμε τις αγκινάρες κομμένες στα τέσσερα, τον αρακά, τα αυγά κομμένα στα τέσσερα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια -με τα φύλλα τους-, τον άνηθο, το δυόσμο, τα καππαρόφυλλα και τις ελιές.

Για τη σος: Σε μπολάκι βάζουμε το βρασμένο κρόκο αυγού. Τον λιώνουμε με πιρούνι, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το ξίδι. Τα ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν σαν κρέμα. Χτυπάμε με αυγοδάρτη και ρίχνουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει σαν κρέμα.

Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά όσο οι πατάτες είναι ακόμα ζεστές. Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου και είναι τέλειο.

Πηγή: argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου