27 Απρ 2012

Παζάρι φυτών για συντήρηση καλντεριμιών.


Λουλούδια, θάμνοι και δέντρα, λαχανικά, σπόροι, βότανα και κεραμικές γλάστρες, ντόπιες μαρμελάδες και μέλι, θα διατίθενται στην 5η Ανοιξιάτικη Εκθεση Κηπευτικών που διοργανώνει ο σύλλογος «Οι Φίλοι των καλντεριμιών του Ν. Πηλίου» την ερχόμενη Κυριακή στην πλατεία του Λαύκου από τις 10.30 ως τις 15.30.

Οι επισκέπτες θα μπορούν επίσης να πληροφορηθούν για την καλλιέργεια με περιορισμένες ποσότητες νερού. Πολλά από τα φυτά προς πώληση έχουν καλλιεργηθεί στην περιοχή από ιδιώτες ή από επαγγελματίες όπως γαρδένιες, φοίνικες , παχύφυτα και φυτά εδαφοκάλυψης. Οι διοργανωτές θα ήταν ιδιαίτερα ευγνώμονες για κάθε προσφορά σπόρων, φυτών ή άλλων ειδών για να διατεθούν στο παζάρι, που φέτος θα εμπλουτισθεί και με κοσμήματα, διακοσμητικά, χειροποίητα σαπούνια κλπ. 
Τα έσοδα από το παζάρι θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά εργαλείων για τη διάνοιξη παλαιών καλντεριμιών τον χειμώνα και την διανομή φυλλαδίων με λεπτομερείς πληροφορίες για τα πάνω από 70 χλμ. σηματοδοτημένα  καλντερίμια και μονοπάτια του Νοτίου Πηλίου. Αυτά τα φυλλάδια βοηθούν τους επισκέπτες και τους μόνιμους κατοίκους  να περπατήσουν και να απολαύσουν την φύση και το τοπίο σε αυτή την ανέγγιχτη και παρθένα περιοχή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου