Υλικά: για 4 άτομα
500 γραμμ. φιλέτο μοσχαρίσιο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
πολύχρωμες πιπεριές σε λεπτά μπαστουνάκια
1 φύλλο δάφνη
1 κ.σ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
5-6 κόκκους πιπεριού
⅓ φλιτζ. σάλτσα τεριάκι
¼ φλιτζ. χυμό λεμόνι
2 κ.σ. ζάχαρη μαύρη
5-6 φυλλαράκια δυόσμου
½ κιλό σέσκουλα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
1 κ.κ. ξύσμα λεμόνι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στο γουόκ και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά, για 1-2 λεπτά, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τη δάφνη, το τζίντζερ και τους κόκκους πιπεριού. Δυναμώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε το φιλέτο και ψήνουμε, και από τις δύο πλευρές, για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τον χυμό λεμόνι, το τεριάκι, τη ζάχαρη και τα σέσκουλα. Ανακατεύουμε γρήγορα για 1-2 λεπτά, πασπαλίζουμε με το ξύσμα και σερβίρουμε.
• Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για σέσκουλα, σταμναγκάθι, σπανάκι, αντίδια ή κινεζικό λάχανο ψιλοκομμένο.
• Το τεριάκι είναι γιαπωνέζικη σάλτσα. Περιέχει ελαφριά σόγια σος, ζάχαρη, μπαχαρικά και ξίδι. Είναι ιδανική και για μαρινάτες κρέατος και πουλερικών. Εδώ, αν θέλετε, την αντικαθιστάτε με σόγια σος ή σάλτσα στρειδιών που θα βρείτε στα κινεζικά μπακάλικα.
Πηγή:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου