10 Μαρ 2012

Ανοίγει η αγορά της Ουκρανίας για ελληνικά αγροτικά προϊόντα.


Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι διεργασίες μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και Ουκρανίας για τις πρώτες εξαγωγές Κρητικών προϊόντων στην χώρα της Ανατολικής Ευρώπης.

Ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, δέχτηκε στο γραφείο του τον επίτιμο πρόξενο την Ουκρανίας στην Κρήτη, Γιάννη Λίτινα, ο οποίος συνοδευόταν από την σύμβουλο του προξενείου Σβετλάνα Ιβάνικ, ενώ ακολούθησαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της ΚΣΟΣ και το δίκτυο οινοποιών Κρήτης.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό οι συζητήσεις και οι συμφωνίες για την εξαγωγή Κρητικών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων στην Ουκρανία των 50 εκατομμυρίων καταναλωτών.


Ο επίτιμος πρόξενος της Ουκρανίας στις δηλώσεις είπε πως ήδη εξάγονται περί τους 200 τόνους Κρητικού ελαιολάδου το μήνα, αλλά και εμφιαλωμένο νερό.

Αναφορικά με τον τουρισμό παρουσίασε στοιχεία λέγοντας ότι «το 2010 ήρθαν στην Κρήτη 26.000 Ουκρανοί τουρίστες, το 2011 100.000, και ο στόχος για το 2012 είναι ο αριθμός να φτάσει τους 200.000 με προοπτική να ανέλθει στα 500.000 άτομα». Επεσήμανε μάλιστα ότι οι Ουκρανοί τουρίστες έχουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΚΣΟΣ, Νίκος Καραμπακάκης, τόνισε ότι η οργάνωση μπορεί να ανταποκριθεί στην ζήτηση των 200 τόνων σταφίδας που ζητάει να εισάγει η Ουκρανία. Τέλος υπήρξε συνάντηση και με το δίκτυο οινοποιών Κρήτης.

Πηγή:


http://www.paseges.gr/el/news/Anoigei-h-agora-ths-Oykranias-gia-ellhnika-agrotika-proionta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου