11 Μαρ 2012

Στις λαϊκές αγορές μπορεί ο παραγωγός να πουλάει απευθείας το προϊόν του στον καταναλωτή. Η διαδικασία έκδοσης της άδειας.


Οι λαϊκές αγορές αποτελούν μέχρι σήμερα το μόνο νόμιμο τρόπο με τον οποίο μπορεί ο παραγωγός να πουλάει απευθείας και χωρίς μεσάζοντες το προϊόν του στον καταναλωτή. Η πρόσβαση στις λαϊκές αγορές για τους παραγωγούς είναι απλή και σύντομη. Τις άδειες στις λαϊκές αγορές τις εκδίδουν για την περιοχή της Αττικής ο Οργανισμός Λαϊκών Αγορών Αθηνών – Πειραιώς, για την περιοχή της Θεσσαλονίκης ο Οργανισμός Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης και για τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας οι δήμοι. Όσον αφορά τις τιμές των προϊόντων, τις διαμορφώνει το κόστος μεταφοράς (πετρέλαια, διόδια κ.α.) και το ενοίκιο που πληρώνει ο κάθε παραγωγός.
Αυτό σημαίνει ότι είναι μεγαλύτερο το κόστος για τον πωλητή της λαϊκής αγοράς, σε σχέση με το κόστος αυτών που εργάζονται εθελοντικά στο «κίνημα της πατάτας» και πουλάνε απευθείας τα προϊόντα των παραγωγών στους καταναλωτές. Πάντως όλη αυτή η κίνηση των εθελοντών έφερε σαν αποτέλεσμα την πτώση των τιμών και στις λαϊκές αγορές.









Πηγή:


http://www.agrotypos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου