11 Μαρ 2012

Βραστά λαχανικά με ανθότυρο και μυρωδικά.


Υλικά:

για 4 άτομα
1 μπουκέτο μπρόκολο
2-3 αγκινάρες, καθαρισμένες
2-3 καρότα, καθαρισμένα
5-6 σπαράγγια, μεγάλα
150 γραμμ. ανθότυρο, σε κομμάτια

Για τη βινεγκρέτ:

6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μυρώνι, ψιλοκομμένο
χυμός από 2 λεμόνια
ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι




Εκτέλεση:


Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό ρίχνουμε πρώτα το μπρόκολο, μετά τα σπαράγγια και έπειτα τις αγκινάρες με τα καρότα. Αφαιρούμε τα λαχανικά από το βραστό νερό ενώ είναι ακόμη al dente και τα βάζουμε αμέσως σε ένα μεγάλο μπολ με μπόλικο κρύο νερό και παγάκια για να σταματήσει ο βρασμός και να διατηρηθούν ζωντανά τα χρώματά τους. Τα στραγγίζουμε, τα κόβουμε σε κομμάτια, τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και από πάνω ρίχνουμε το ανθότυρο.

Για τη βινεγκρέτ:

 Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και με το μείγμα αυτό περιχύνουμε τα λαχανικά. Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή:


http://www.homefood.gr/recipes/recipe.asp?cat=11&id=1945

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου