11 Μαρ 2012

Ομελέτα με λαχανικά στο φούρνο.


Yλικά:
για 4 άτομα

8 αυγά
150 γραμμ. τρυφερά καρότα
100 γραμμ. πράσινα φασολάκια
2 μικρές πατάτες
½ φλιτζ. φρέσκο αρακά
2 κ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 κ. σούπας ζωμό λαχανικών
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αφρίνα (αφρός αλατιού)
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:



Καθαρίζετε και κόβετε σε κυβάκια τα καρότα και τις πατάτες. Καθαρίζετε και κόβετε στα τρία τα φασολάκια. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα μαζί με τον ζωμό λαχανικών και αχνίζετε τα λαχανικά, τα αλατίζετε και τα αφήνετε να μαραθούν για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Χτυπάτε τα αυγά με το
μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο, τα αναμειγνύετε με τα λαχανικά –αφού κρυώσουν– και ρίχνετε το μείγμα σε μια ελαφρώς λαδωμένη ταρτιέρα. Τα ψήνετε για 30-40 λεπτά, σε προθερμασμένο στους 180οC φούρνο. Βγάζετε την ομελέτα από τον φούρνο, ξεφορμάρετε σε μια στρογγυλή πιατέλα και σερβίρετε, συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα.


Πηγή:


http://www.homefood.gr/recipes/recipe.asp?cat=16&id=1948

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου