5 Μαρ 2012

Δράσεις για να τονώσουν τις εξαγωγές οπωροκηπευτικών αναλαμβάνουν οι Ισπανοί.


Οι Ισπανοί, βλέποντας την οικονομική κρίση να πλήττει την χώρα τους, ξεκίνησαν δυναμική προσπάθεια για να αυξήσουν τις εξαγωγές των αγροτικών προϊόντων που παράγουν, ώστε να μειώσουν το εμπορικό τους ισοζύγιο και παράλληλα να εκτοπίσουν τους ανταγωνιστές τους. Ειδικότερα προχώρησαν σε ανανέωση διακρατικού προγράμματος προώθησης στην εσωτερική αγορά της ΕΕ της κατανάλωσης ισπανικών φρούτων και λαχανικών ξεκίνησε από την Hortyfruta (η Οργάνωση Παραγωγής και Εμπορίας των φρούτων και λαχανικών υπό κάλυψη της Ανδαλουσίας) και την Proexport (Ένωση Παραγωγών και Εξαγωγέων φρούτων και λαχανικών της Μούρθια), στο Βερολίνο και συγκεκριμένα στην πρόσφατη έκθεση FruitLogistica.



Η χρονική διάρκεια της εκστρατείας θα είναι τριετής και σαν στόχο έχει τις αγορές της Γερμανίας, της Αυστρίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο προϋπολογισμός της εκστρατείας προέρχεται από κοινοτικά κονδύλια και είναι σχεδόν 3 εκατ. ευρώ. Τα κύρια προϊόντα που προωθεί είναι η τομάτα, οι πιπεριές, τα αγγούρια, το μαρούλι και το μπρόκολο. Στην υπηρεσία αυτής της εκστρατείας λειτουργεί και ο δικτυακός τόπος www.wecareyouenjoy.eu/
Παράλληλα να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχει συνεργασία μεταξύ των χωρών Ισπανίας Γαλλίας και Ιταλίας των παραγωγών πυρηνόκαρπων (ροδάκινα, νεκταρίνια κ.α.) και πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε νέα συνεργασία για τις φράουλες. Η συνεργασία έχει στόχο την αποζημίωση αυτών των προϊόντων από τα υπόλοιπα κονδύλια της αποζημίωσης από το E.coli, που ανέρχονται σε περίπου 45 εκατ. ευρώ.

Πηγή: www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου