13 Οκτ 2011

Γλυκόξινο κοτόπουλο με λαχανικά



Υλικά:

φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες
μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβα
3 πιπεριές (1 κόκκινη, 1 πράσινη, 1 κίτρινη)
μισό κρεμμύδι σε λωρίδες (ζουλιέν)
150ml κρασί λευκό
200ml χυμό ανάμεικτο ή χυμό ανανά
1 πακετάκι noodles
80gr μέλι της επιλογής σας
αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση:

Σε ένα αρκετά μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε το κοτόπουλο έως ότου ροδίσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια και όταν καταλάβουμε ότι τα μανιτάρια έχουν ακόμη μισό χρόνο ψησίματος, ρίχνουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και συνεχίζουμε το σωτάρισμα. Στη συνέχεια σβήνουμε με κρασί και σκεπάζουμε το τηγάνι. Όταν δούμε πως το κρασί έχει εξατμιστεί, προσθέτουμε το χυμό και το μέλι και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε ξανά την κατσαρόλα. Τέλος, ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε ένα βραστήρα ζεσταίνουμε νερό. Βάζουμε τα noodles σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το ζεστό νερό. Ζεματάμε τα noodles για 30-40 δευτερόλεπτα και τα σουρώνουμε. Κατόπιν τα βάζω στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου