14 Οκτ 2011

Κοτόπουλο βρασμένο σε μπύρα με πιπεριές


Υλικά:
700γρ φιλετάκια από μπούτι ή στήθος κοτόπουλου.
500 ml μπύρα
3 πιπεριές - πράσινη/κόκκινη/κίτρινη
400 γρ. μανιτάρια φρέσκα
1 μικρό κρεμμύδι ξηρό
κόρν φλάουρ
1/4 κουταλάκι κύμινο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο


Εκτέλεση:

Ξεπλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε σχετικά μικρά κομμάτια. Κατόπιν το αφήνουμε να στραγγίξει, και το πασπαλίζουμε με το κύμινο.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Κόβουμε σε μετρίου μεγέθους κομμάτια τις πιπεριές και τα μανιτάρια σε ροδέλες.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κοτόπουλο. Αφού ροδίσει, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές.

Ανακατεύουμε, και αφήνουμε να ψηθεί στα υγρά που θα βγάλουν τα μανιτάρια και οι πιπεριές.

Όταν πήξει αρκετά η σάλτσα, προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και τη μπύρα και αφήνουμε να βράσει για 30-40 λεπτά.

Εάν δεν έχει δέσει η σάλτσα, το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 1 κουταλάκι  αραιωμένο σε ελάχιστο νερό, για να μην σβολιάσει.

Αφήνουμε να κατεβεί λίγο η θερμοκρασία (για να πήξει) και σερβίρουμε με ρύζι, κατά προτίμηση μπασμάτι.

Αρκετά ελαφρύ φαγητό και η μπύρα το γλυκίζει ευχάριστα! 







Πηγή:http://greekcook.gr/syntages/kotopoulo_brasmeno_se_mpyra_me_manitaria_kai_piperies

Ευχαριστώ θερμά το team του greekcook.gr για την παραχώρηση της συνταγής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου