17 Οκτ 2011

Πέρκα με πολύχρωμες πιπεριές

Υλικά:
• 1 κιλό πέρκα κατεψυγμένη • 3/4 κούπας λάδι • 1 1/2 κιλό πιπεριές πολύχρωμες, σε κομμάτια • 2 μεγάλα κρεμμύδια, σε κομματάκια • 2 κουταλιές ξύδι • 1 κουταλάκι ζάχαρη • 2 φύλλα δάφνης • 8 κόκκους μπαχάρι • 1 κούπα χυμό ντομάτας (προαιρετικά) • αλάτι • φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση: Ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές να μαραθούν ελαφρά. Προσθέστε το ξύδι, τη ζάχαρη, τη δάφνη και το μπαχάρι και κουνήστε κυκλικά την κατσαρόλα. Αδειάστε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μέσα σ' ένα πυράντοχο σκεύος. Αλατοπιπερώστε την πέρκα και τοποθετήστε την επάνω από τα λαχανικά. Περιχύστε με το χυμό ντομάτας, αν χρησιμοποιήσετε, και πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45' ή ώσπου να μαλακώσουν το ψάρι και τα λαχανικά και το φαγητό να μείνει σχεδόν με το λάδι του.



 Πηγή: lateam.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου