14 Οκτ 2011

Μπριάμ



Υλικά: (για 4 άτομα)

4 μακρόστενες μελιτζάνες
4 κολοκυθάκια
2 μακρόστενες πράσινες πιπεριές
3 μέτριες πατάτες
2 ώριμες ντομάτες
½ κουτί συμπυκνωμένου χυμού ντομάτας
2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φλυτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση:

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα λαχανικά.
Κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές και τις πατάτες. Βάζουμε σε ένα μεγάλο και βαθύ ταψί όλα τα υλικά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο για 10 λεπτά στους 180C.
Στίβουμε τις ντομάτες με ένα σουρωτήρι. Περιχύνουμε τα υλικά με το ζουμί από τις ντομάτες, με το λάδι, 1 φλιτζάνι νερό και τον έτοιμο ντοματοχυμό (μπορείτε να ρίξετε λιγότερο στην αρχή και συμπληρώνετε στη διάρκεια του μαγειρέματος, ανάλογα πόσο κόκκινο το θέλετε).
Προσθέτουμε αλατοπίπερο, το μαϊντανό, λίγο ρίγανη και τα ανακατεύουμε.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς C, για μία με μιάμιση ώρα. Ελέγχουμε κατά διαστήματα μήπς το φαγητό έχει "στεγνώσει" (δεν έχει πολύ ζουμί) και συμπληρώνουμε με λίγο νερό.
Στο τέλος το "χτυπάμε" λίγο στο γριλ (βάζουμε το ταψί στην πιο ψηλή θέση και το φούρνο στο γκριλ).

Σημείωση:

Αν θέλουμε να αποφύγουμε να προσθέσουμε νερό, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Επίσης, αν θέλουμε το φαγητό να γίνει κάπως ξεροψημένο, το "χτυπάμε" για 10 λεπτά στο γριλ (βάζουμε το ταψί στην πιο ψηλή θέση και το φούρνο στο γκριλ)







Πηγή:

http://greekcook.gr/syntages/mpriam

Ευχαριστώ θερμά το team του greekcook.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου