17 Οκτ 2011

Πράσινες πιπεριές γεμιστές με λουκάνικα και σάλτσα

Υλικά: 6 πράσινες πιπεριές Για τη γέμιση: 2 φλ. ολόκληρα ντοματάκια από κονσέρβα, πολύ ψιλοκομμένα ή φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες 4 λουκάνικα χωριάτικα 1/2 φλ. κρασί λευκό 3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 3 κουτ. σ. δυόσμος ψιλ/μένος ή 1 κ. γλ. ξερός 3 κουτ. σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος 1 κ. γλ. ρίγανη ξερή ,3 κ.σ. λάδι + 1/2 φλ. για το ταψί Για τη σάλτσα: 4 κ. σ. γιαούρτι στραγγιστό 1 φλ. τσ. γάλα πλήρες Εκτέλεση: • Πλένουμε τις πιπεριές, ανοίγουμε ένα καπάκι όπως κάνουμε για τα γεμιστά και αδειάζουμε από το εσωτερικό τους τα σπόρια. • Για τη γέμιση, χαράζουμε το λουκάνικο κάθετα και αφαιρούμε την εξωτερική μεμβράνη. • Ψιλοκόβουμε το εσωτερικό και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι μαζί με τα κρεμμύδια και τις 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. • Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 3 - 4 λεπτά. • Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μαϊντανό,το δυόσμο, την ντομάτα, τη ρίγανη. • Ανακατεύουμε και γεμίζουμε με το μείγμα αυτό τις πιπεριές. • Βάζουμε τις γεμιστές πιπεριές σε ένα πυρέξ την μία δίπλα στην άλλη, περιχύνουμε με το 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο και 1/2 φλιτζάνι νερό. • Σκεπάζουμε με λαδόκολλα το ταψί, το βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου.Τα τελευταία 10' αφαιρούμε το χαρτί για να πάρουν χρώμα τα γεμιστά. • Για τη σάλτσα, ανακατεύουμε σε μπολ το γιαούρτι με το γάλα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε για 5 - 6 λεπτά μέχρι να πήξει λίγο. • Μόλις βγουν οι πιπεριές από το φούρνο όπως είναι ζεστές, τις περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.



 Πηγή:http://www.sintagespareas.gr/sintages/prasines-piperies-gemistes-me-loukaniko-kai-saltsa.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου