17 Οκτ 2011

Πάπια με πιπεριές και σταφίδες

Υλικά: Για 4 άτομα Προσθήκη βασικών συστατικών στα ψώνια μου Βασικά συστατικά πάπια | πιπεριά | σταφίδα 4 φιλετάκια πάπιας 4 πράσινες και κόκκινες πιπεριές 100 γρ. σταφίδες ξανθές 250 ml xυμό ντομάτας ή φρέσκια ντομάτα αλάτι πιπέρι ½ κουτ. γλυκού κανέλλα ελαιόλαδο 2 κούπες ρύζι μπασμάτι ½ κούπα ρύζι νυχάκι ½ κούπα με άνηθο ½ κούπα δυόσμο ½ κούπα μαϊντανό Εκτέλεση: Βράζουμε το ρύζι basmati και το νυχάκι ξεχωριστά και τα φυλάμε για μετά. Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα φιλέτα πάπιας για δύο λεπτά και από τις δυο πλευρές. Βγάζουμε τα φιλέτα και τα κρατάμε. Στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε τις πιπεριές. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και λίγη κανέλα. Αφού ζεσταθούν, προσθέτουμε τα ρύζια. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα πάπιας και τα ξαναρίχνουμε στο τηγάνι, προσθέτουμε τις σταφίδες και κλείνουμε το καπάκι. Αφήνουμε να ψηθεί για 3-4 λεπτά. Τότε ρίχνουμε τη μισή ποσότητα φρεσκοκομμένων μυρωδικών, μαϊντανό, άνηθο και δυόσμο. Τοποθετούμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα μυρωδικά και λίγες ακόμα σταφίδες.



 Πηγή:http://www.toarkoudi.gr/Recipes/2009-03/Duck+with+peppers+and+raisins/fullstory.php?id=34159

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου