14 Οκτ 2011

Ρατατούιγ Ναπολιταίν


Υλικά για 4 άτομα:

100 γραμ. κρεμμύδια, ψιλές φέτες
3 μελιτζάνες
4 κολοκυθάκια
400 γραμ. ντομάτες ξεφλ/νες
200 γραμ. καρδιές αγκινάρας
4 πράσινες πιπεριές

100 γραμ. ελαιόλαδο
2 σκελ. σκόρδο ολόκληρες
1 φύλλο δάφνης
1 κλωνί θυμάρι
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανό ψιλ/νο

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες, τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις ντομάτες σε χοντρά κομμάτια, τις πιπεριές σε φέτες, τις αγκινάρες σε τέταρτα και τις φυλάμε χωριστά.
Σε τηγάνι μαραίνουμε στο λάδι το κρεμμύδι, χωρίς να ξανθύνει. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, τις ντομάτες, το σκόρδο, τα αρωματικά, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε σε σιγανή φωτιά επί 1 ώρα περίπου, ανακατεύοντας πότε - πότε με προσοχή.
Αν έχει μείνει πολύ σάλτσα, ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και δυναμώνουμε τη φωτιά για να πήξει. Λίγα λεπτά πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά ρίχνουμε τις αγκινάρες. Πριν σερβίρουμε βγάζουμε το σκόρδο και τα αρωματικά.
Η ρατατούιγ τρώγεται και κρύα.





Ευχαριστώ θερμά το team του greekcook.gr για την παραχώρηση της συνταγής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου