14 Οκτ 2011

Πιπεριές φλωρίνης γεμιστές



Θα χρειαστούμε 4-5 πιπεριές Φλωρίνης τις οποίες πλένουμε, καθαρίζουμε, αφαιρούμε τα "καπάκια" τους και τις ψήνουμε μέσα σε κατσαρόλα μαζί με τα "καπάκια" τους με ελάχιστο νερό (1 φλυτζανάκι) και κλειστό καπάκι μέχρι να μαλακώσουν και να φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να ξεφλουδάνε χωρίς όμως να γίνουν και εντελώς λιώμα.
 Κατόπιν φτιάχνουμε ένα μείγμα από τυρί φέτα και κεφαλοτύρι ή γραβιέρα (γενικώς αποφύγετε τα γλυκά τυριά όπως το γκούντα γιατί δεν ταιριάζουν πολύ), μια κολίνα σκόρδο μεγάλη και
ψιλοκομμένη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή πάπρικα ανάλογα με τα γούστα σας, λίγο μαϊντανό
πολύ ψιλοκομμένο και 3 φέτες γαλοπούλα καπνιστή αρκετά ψιλοκομμένη.
Όσοι κάνετε τη "ζαβολιά" και βάλετε ζαμπόν, τουλάχιστον βάλτε καπνιστό γιατί αυτό είναι που κάνει τη διαφορά.
 Ανακατεύετε το μείγμα καλά και προσθέτετε ψιλοκομμένο το κόκκινο μέρος από τα "καπάκια" της πιπεριάς ενώ τον υπόλοιπο βλαστό τον πετάτε. Αν είναι το μείγμα πολύ πηχτό, το κάνετε πιο αφράτο προσθέτοντας μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι.
 Γεμίζετε τις πιπεριές με το μείγμα, τις τοποθετείτε σε ταψάκι και τις ψήνετε χωρίς νερό ή λάδι στο ταψί για περίπου 35 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Εμφανισιακά το αποτέλεσμα ίσως σας απογοητεύσει, αφού οι πιπεριές θα βγάλουν ζουμιά και μέρος των τυριών θα "χυθούν" έξω απ'αυτές αλλά το γευστικό αποτέλεσμα θα σας "απογειώσει" στην κυριολεξία.
Απλά αφήστε τες για 10 λεπτά να τραβήξουν τα υγρά τους πριν τις σερβίρετε και όταν τις σερβίρετε μην παραλείψετε να γαρνίρετε με τα περισσευούμενα τυριά που έχουν χυθεί στο ταψί.
 Ότι μείνει από το μεζέ (αν μείνει), μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο τουλάχιστον για μια βδομάδα.







Πηγή:

http://greekcook.gr/syntages/piperies_florinis_gemistes

Ευχαριστώ θερμά το team του greekcook.gr για την παραχώρηση της συνταγής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου