14 Οκτ 2011

Κρέας με πιπεριές και μανιτάρια


Υλικά:

1 κιλό χοιρινό ή μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
2 πορτοκάλια
2 μήλα
2 κρεμμύδια
1 μεγάλη κονσέρβα μανιτάρια ολόκληρα
2 κόκκινες πιπεριές
2 κίτρινες πιπεριές
2 πορτοκαλί πιπεριές
1 ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε (βλ. γλωσσάρι σοτάρω) το κρέας σε λίγο λάδι. Παράλληλα ψιλοκόβουμε το κρεμμυδι και το προσθέτουμε στο κρέας.
Αλέθουμε τα μήλα σε ένα μπλέντερ και τους προσθέτουμε το χυμό από τα πορτοκάλια.
Σβήνουμε (βλ. γλωσσάρι σβήνω) το κρέας με το κρασί και προσθέτουμε το μείγμα του πορτοκαλιού με το μήλο, τα μανιτάρια, το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Στο μεταξύ, κόβουμε τις πιπεριές σε μπαστούνια (ζυλιέν), και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα προς το τέλος. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση και είναι έτοιμο...
Σερβίρουμε με ρύζι ή με πατάτες.








Πηγή:

http://greekcook.gr/syntages/kreas_me_piperies_kai_manitaria

Ευχαριστώ θερμά το team του greekcook.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου