14 Οκτ 2011

Σουφλέ εύκολο




Υλικά:
καλαμπόκι κονσέρβα
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ροδέλες
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε ροδέλες
τυρί
1 ποτήρι γάλα ψωμί του τοστ


2 αυγά
λίγο βούτυρο
Εκτέλεση:

Βουτυρώνω τις φέτες του τοστ και καλύπτω ένα πυρέξ με την πλευρά που έχω βουτυρώσει να ακουμπά το πυρέξ. Ρίχνω πάνω λίγα από τα αλαντικά τα οποία έχω ψιλοκόψει, λίγο από τις πιπεριές και λίγο τυρί.

Βουτυρώνω και άλλες φέτες του τοστ και τις βάζω με το βούτυρο προς τα πάνω. Ρίχνω ξανά όλα τα αλαντικά τις πιπεριές το καλαμπόκι και το τυρί (δεν θα ρίξουμε όλη την κονσέρβα καλαμπόκι, εκτός και αν μας αρέσει πολύ). Ραντίζω το σουφλέ με το γάλα κουταλιά-κουταλιά. Κτυπώ τα αυγά και πάλι κουταλιά-κουταλιά ραντίζω το σουφλέ να πάει παντού.

Το σκεπάζω και το βάζω για τουλάχιστο 2 ώρες στο ψυγείο.Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να λιώσει το τυρί.


Πηγή:http://greekcook.gr/syntages/soufle_eykolo

Ευχαριστώ θερμά το team του greekcook.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου