13 Οκτ 2011

Σούπερ πιπεριά πλούσια σε βιταμίνες από τη Marks & Spencer


Για τα άτομα που δυσκολεύονται να καταναλώσουν τις πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα που συνιστούν οι ειδικοί, η λύση ίσως βρίσκεται στη νέα σούπερ-πιπεριά που ανέπτυξαν επιστήμονες, για λογαριασμό της εταιρείας Marks & Spencer.
Μόνο μία πιπεριά ACE περιέχει όλη τη βιταμίνη C που χρειάζεται ο οργανισμός την ημέρα, καθώς και το ήμισυ της συνιστώμενης ποσότητας βιταμίνης Α και Ε.
Αν και οι συνήθεις ποικιλίες πιπεριάς περιέχουν υψηλά επίπεδα βιταμινών C και Α, είναι η πρώτη φορά που επιστήμονες ανέπτυξαν πιπεριά με βιταμίνη Ε, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που συμβάλει στην προφύλαξη κατά του καρκίνου.

Ο λόγος που κάτι τέτοιο δεν υπήρχε είναι ότι η βιταμίνη Ε είναι λιποδιαλυτή και συνήθως βρίσκεται μόνο σε λιπαρές τροφές, όπως τα καρύδια και το αβοκάντο.
Η πιπεριά ACE ανακαλύφθηκε στο Ισραήλ και αναπτύχθηκε από τη M&S στο Waltham Cross του Essex, όπου καλλιεργείται χωρίς φυτοφάρμακα.
Έχει ένα πιο σκούρο κόκκινο χρώμα και το σχήμα της είναι λίγο πιο μακρόστενο από ό,τι στις συνηθισμένες πιπεριές.
Ο Dr. Simon Coupe, τεχνολόγος τροφίμων της M&S, προβλέπει ότι το νέο αυτό λαχανικό θα μπορούσε σύντομα να ξεπεράσει σε πωλήσεις τις συνηθισμένες πιπεριές.
«Δαπανούμε πολύ χρόνο και κόπο γυρνώντας τον κόσμο και προσπαθώντας να βρούμε νέα και εφευρετικά προϊόντα» δήλωσε ο Dr. Coupe. «Πρόκειται για ένα από τα υγιέστερα προϊόντα μας, ενώ επίσης είναι και πολύ εύγευστη, και έτσι είμαι σίγουρος ότι θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους πελάτες μας» πρόσθεσε ο Dr. Coupe.

Πηγή: Telegraph




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου