14 Οκτ 2011

Κοτόπουλο Νορβηγικό








Υλικά:

1 κοτόπουλο κομμένο σε παϊδάκια (ζητήστε απο το χασάπη σας να σας το κόψει)
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 μικρό κουτί κρέμα γάλακτος ή (για πιο ελαφριά γεύση) 1 κρασοπότηρο γάλα εβαπορέ
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα DIJON
2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε κρίκους
1 καρότο κομμένο σε κύβους (προαιρετικό)
ελάχιστο λάδι για το σκεύος

Εκτέλεση:

Η συνταγή αυτή γίνεται άψογη στο ειδικό σκεύος TEPANYAKI αλλά αν δεν έχετε δεν πειράζει - χρησιμοποιήστε ένα πλατύ αντικολλητικό τηγάνι με σκέπασμα.

Βάζετε το σκεύος να κάψει σε δυνατή φωτιά, έχοντάς το αλείψει με ελάχιστο λάδι και ρίχνετε μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου, της πιπεριάς και του καρότο σκεπάζοντας αμέσως.
Μετά απo 3 λεπτά κουνάτε το τηγάνι για να μη σας κολλήσουν ή χρησιμοποιείστε ξύλινη κουτάλα και τα γυρίζετε μια δυο φορές. Ξανασκεπάζετε και αφήνετε άλλα 3 λεπτά.
Σβήνετε με το κρασί, και μετά απο 10 λεπτά χαμηλώνετε τη φωτιά- το σκεύος ΠΑΝΤΑ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟ.
Ελέγχετε πού και πού. Σε 15 λεπτά ρίχνετε το μείγμα κρέμας (ή γάλακτος) και μουστάρδας καθώς και λίγο αλάτι και ανακατεύετε να πάει παντού. Σκεπάζετε, κλείνετε τη φωτιά και αφήνετε σκεπασμένο για άλλα 10 λεπτά.
Σερβίρετε με χοντροκομμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό ή chive- τσάιβ (σχοινόπρασσο). Πάει πολύ με ρύζι άσπρο ή βρασμένες πατατούλες βουτύρου.

Σημείωση: Το σχοινόπρασο είναι ωραιότατο μυρωδικό που μπορείτε να βρείτε κατεψυγμένο σε κουτάκι στο CAREFOUR ή να πάρετε σπόρους και να φυτέψετε σε γλάστρα.















Ευχαριστώ θερμά το team του greekcook.gr για την παραχώρηση της συνταγής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου