3 Φεβ 2012

Θέμα ημερών η πληρωμή του ΟΣΔΕ 2011 στις Ενώσεις που στέρεψαν από ρευστό.


Άλλο ένα βαρίδι στη ρευστότητα των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών έχει προστεθεί τους τελευταίους μήνες: Ενόψει της έναρξης της διαδικασίας συγκέντρωσης των δηλώσεων ΟΣΔΕ για το 2012, οι Ενώσεις δε σταματούν να διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι δεν έχουν πληρωθεί ακόμα για τις υπηρεσίες που παρείχαν το 2011.

H απόφαση για την εκταμίευση του ποσού υπογράφτηκε από το υπουργείο Οικονομικών την 1η Φεβρουαρίου.
Πληροφορίες του Agronews αναφέρουν ότι η απόφαση για την εκταμίευση του ποσού υπογράφτηκε από το υπουργείο Οικονομικών την 1η Φεβρουαρίου και είναι θέμα ημερών να υπογραφεί και από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μέχρι στιγμής έχει διαμαρτυρηθεί για την καθυστέρηση της πληρωμής του περσινού ΟΣΔΕ η ΕΑΣ Λέσβου, ενώ σε επαφές με την ΕΑΣ Μεσολογγίου-Ναυπακτίας και Σητείας, οι υπεύθυνοι δήλωσαν στo Agronews ότι εάν είχαν καταβληθεί αυτά τα χρήματα, θα είχε λυθεί ένα μέρος του προβλήματος ρευστότητας των οργανώσεων. Και αναφερόμαστε σε Ενώσεις που έχουν παραγωγικό έργο. Ειδικά ο διευθυντής της ΕΑΣ Μεσολογγίου-Ναυπακτίας, Παντελής Κρανιώτης, μας είπε ότι το Δημόσιο χρωστά στην οργάνωση χρήματα – για άλλους λόγους – από το 2007. Όπως ανέφερε σε τοπική εφημερίδα ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λέσβου, Αλέκος Γιαζιτζόγλου, η Ένωση έχει να λαμβάνει 240.000 ευρώ για εργασίες του ΟΣΔΕ προηγούμενων ετών, ενώ έχει πληρώσει στην εφορία το ΦΠΑ και το φόρο παροχής υπηρεσιών που αντιστοιχεί.
Διαβάστε εδώ τη σχετική απόφαση με την  Έγκριση πιστώσεων για το ΟΣΔΕ 2011.pdf

Πηγή:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου