3 Φεβ 2012

Ζεστό χρήμα μέσα στο 2012 για τις Ομάδες Παραγωγών.


Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου καλούνται οι προαναγνωρισμένες Ομάδες Παραγωγών να καταθέσουν τις αιτήσεις ενίσχυσης των ετήσιων Επιχειρησιακών τους Προγραμμάτων στις διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Οι Οργανώσεις μπορούν να ζητήσουν προκαταβολή με την προϋπόθεση ότι συνοδεύεται από εγγυητική επιστολή τραπέζης.
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει δεσμεύσεις για πληρωμές μέσα στο 2012 ύψους 4.194.000 ευρώ για την υλοποίηση του προγράμματος ενίσχυσης των προαναγνωρισμένων Ομάδων Παραγωγών του 2012 (απόφαση αριθ. 3439/12279).
Η αίτηση ενίσχυσης συνοδεύεται από τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1.1 Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986  υπογεγραμμένη από τον νόμιμο εκπρόσωπο της οργάνωσης  παραγωγών, όπου αναφέρεται:

α. Ότι συμμορφώνεται με τις διατάξεις των καν(ΕΚ)1234/07 και καν(ΕΚ)1580/07 και της ΚΥΑ αριθμ. 266355/11-02-09 όπως ισχύουν.
β. Ότι δεν έχει λάβει διπλή κοινοτική ή εθνική χρηματοδότηση για μέτρα ή /και ενέργειες που δικαιούνται ενίσχυση στο πλαίσιο των επιχειρησιακών προγραμμάτων.
γ. Το ποσό της ενίσχυσης που έχει λάβει από προκαταβολές ή μερικές πληρωμές για το συγκεκριμένο έτος.
δ. ότι η αξία εμπορευθείσας παραγωγής της περιόδου αναφοράς δεν περιλαμβάνει αξία παραγωγής μη μελών, τα οποία εξυπηρετήθηκαν από την εν λόγω οργάνωση παραγωγών.
ε. Ότι τηρείται αρχείο για 10 χρόνια με όλα τα παραστατικά που αποδεικνύουν τις υλοποιηθείσες δράσεις του εγκεκριμένου επιχειρησιακού προγράμματος.
στ. Το επιχειρησιακό ταμείο χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για τη χρηματοδότηση των δράσεων του επιχειρησιακού προγράμματος.
1.2 Απόφαση έγκρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος.
1.3 Βεβαίωση τράπεζας για τη δημιουργία λογαριασμού που αφορά το επιχειρησιακό ταμείο.
1.4 Αποδεικτικά στοιχεία για την χρηματοδότηση του επιχειρησιακού ταμείου.
1.5 Αντίγραφο κίνησης του τραπεζικού λογαριασμού του επιχειρησιακού ταμείου.
1.6 Αναλυτική κατάσταση δαπανών για κάθε δράση, η  οποία συνοδεύεται από νόμιμα επικυρωμένα αντίγραφα όλων των σχετικών παραστατικών - δικαιολογητικών, τα πρωτότυπα των οποίων έχουν σφραγιστεί.
1.7 Έκθεση ελέγχου ορκωτού ελεγκτή λογιστή.
1.8 Ετήσια έκθεση δραστηριοτήτων.
1.9 Το τελευταίο έτος υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος, η ετήσια έκθεση αντικαθίσταται από την Τελική Έκθεση.
1.10 Φορολογική ενημερότητα (πρωτότυπη ή αντίγραφο θεωρημένο από την αρμόδια ΔΟΥ)
1.11 Κάθε άλλο δικαιολογητικό που κρίνεται απαραίτητο για την καταβολή της ενίσχυσης από την αρμόδια Υπηρεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Η Ομάδα Παραγωγών μπορεί να υποβάλει και αίτηση προκαταβολής, με την προϋπόθεση, όμως, ότι συνοδεύεται από εγγυητική επιστολή ίση με το 110% του ποσού της αιτούμενης προκαταβολής, σύμφωνα με τον καν(ΕΚ)2220/85.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου