3 Φεβ 2012

Σχέδια Βελτίωσης: Πρώτα οι αξιολογήσεις των φακέλων για τα θερμοκήπια λέει ο Σκανδαλίδης.


«Στα σχέδια βελτίωσης που βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης αυτή τη στιγμή, τα θερμοκήπια είναι στην πρώτη γραμμή». Αυτό ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κώστας Σκανδαλίδης. Επίσης, ο υπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ στον νομό Τρικάλων, κα. Αθανασίας Μερεντίτη παραδέχθηκε ότι ο κλάδος των θερμοκηπίων έχει «μηδαμινή εξέλιξη» παρά το γεγονός ότι η χώρα μας είναι ιδανική για θερμοκήπια.

«Αναφέρατε, κυρία Μερεντίτη, ότι καλλιεργούνται 50.000 στρέμματα θερμοκηπίων την ίδια στιγμή που πριν από είκοσι χρόνια υπήρχαν 40.000 στρέμματα. Αυτό σημαίνει ότι η ανάπτυξη του κλάδου είναι μηδαμινή σε σχέση με τις εξελίξεις, άλλα και με το δεδομένο οτι η χώρα είναι ιδανική για θερμοκήπια, ενώ επιπλέον πλεονέκτημα παρέχει η χρήση φθηνών πηγών ενέργειας, όπως η γεωθερμία και άλλες ΑΠΕ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκανδαλίδης.

Δριβελέγκας
Όσον αφορά την πορεία της αξιολόγησης των φακέλων των Σχεδίων Βελτίωσης υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα και με δηλώσεις του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ.
Γιάννη Δριβελέγκα από την Agrotica μέχρι τις 15 Μαρτίου θα έχουν αξιολογηθεί οι πρώτοι 2.500 φάκελοι οι οποίοι βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό στα συρτάρια του υπουργείου.
Ο κ. Δριβελέγκας, στη διάρκεια των εγκαινίων της 24ης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, «Agrotica», παραδέχθηκε ότι παρατηρείται όντως καθυστέρηση στο θέμα της αξιολόγησης των χιλιάδων φακέλων, που έχουν υποβληθεί για αξιολόγηση, και δεσμεύτηκε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, για να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν νωρίτερα αυτή η διαδικασία.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου