3 Φεβ 2012

Τροπολογία για την ένταξη νέων εντομολογικών εχθρών στο κανονισμό ασφάλισης του ΕΛΓΑ επεξεργάζεται το ΥπΑΑΤ.


Το γεγονός ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ετοιμάζει τροπολογία η οποία θα επιφέρει αλλαγές στον κατάλογο των εχθρών και κινδύνων, τους οποίους καλύπτει ασφαλιστικά ο ΕΛΓΑ αποκάλυψε ο υπουργός ΑΑΤ, κ. Κώστας Σκανδαλίδης. Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, κ. Αντώνη Σκυλλάκου αν θα ενταχθεί και το πράσινο σκουλήκι στις ζημιές που αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ, ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Δεν υπάρχει ασφαλιστικός οργανισμός που να καλύπτει 100% όλες τις ζημιές σε όλα τα προϊόντα και για όλους τους εχθρούς ή τις ασθένειες. Αυτό είναι μια παλιά συζήτηση. Θα φέρουμε εμείς μια τροπολογία για αλλαγή στον Οργανισμό του ΕΛΓΑ τις επόμενες μέρες, με βάση τα νομοσχέδια που έχουμε καταθέσει κι εκεί θα
κάνουμε μία ευρύτερη συζήτηση πάνω σ’ αυτό το θέμα, μήπως διορθώσουμε μερικά πράγματα. Πάντως, το αίτημά σας δεν νομίζω ότι θα γίνει αποδεκτό στην ολότητά του».

Τέλος για τις καλυπτόμενες από τον ΕΛΓΑ ζημιές που προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις του περασμένου Μαΐου, καθώς και από τις χαλαζοπτώσεις του Ιουνίου και του Αυγούστου του 2011 σε βαμβακοκαλλιέργειες στο Νομό Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Μαγνησίας, ο υπουργός τόνισε ότι «το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων ολοκληρώθηκε, ενώ ήδη έχει κοινοποιηθεί ένα μεγάλο μέρος από τους πίνακες ζημιάς. Σημειώνεται ότι οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους παραγωγούς θα ολοκληρωθούν μέχρι το Μάρτη του 2012».

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου