2 Μαρ 2012

«Εισβολή» σέρβικων βατόμουρων στην αγορά της Ε.Ε.


Στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά θα εισαχθούν πενήντα χιλιάδες τόνοι βατόμουρων από τη Σερβία, έπειτα από τη συμφωνία που υπεγράφη από την Ένωση Παραγωγών Βατόμουρων της χώρας με την εταιρεία CWS.
Βάσει της συμφωνίας, η εταιρεία θα αποκτήσει 50.000 τόνους κατεψυγμένων βατόμουρων στην τιμή του 1,60 ευρώ ανά κιλό και στη συνέχεια θα διαθέσει τα προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και στην Ουκρανία.

Ο επικεφαλής της Ένωσης παραγωγών, της οποίας τα μέλη είναι 18 πρωτοβάθμιες οργανώσεις, Ντράγκισα Τέρζιτς τόνισε ότι, οι παραγωγοί θα πληρωθούν για την παραγωγή τους με 1,21 ευρώ ανά κιλό, τιμή που- πρόσθεσε- είναι εξαιρετική.


Σύμφωνα με τον ίδιο, στη Σερβία περισσότερα από 350.000 άτομα ασχολούνται με την παραγωγή βατόμουρων, η ποιότητα των οποίων είναι πολύ καλή.

Ωστόσο, πρόσθεσε, τα επίπεδα της παραγωγής είναι μειωμένα κατά 30%, σε σχέση με τα τελευταία έτη, εξαιτίας, όπως είπε,«της ανεπαρκούς αγροτικής πολιτικής».

Η CWS σχεδιάζει την επέκταση των συνεργασιών της στη Σερβία, καθώς ενδιαφέρεται για την εισαγωγή και άλλων φρούτων, καθώς και λαχανικών

Πηγή:


http://www.paseges.gr/el/news/Eisbolh-serbikwn-batomoyrwn-sthn-agora-ths-E.E.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου