10 Απρ 2012

Με μια βεβαίωση απαλλάσσονται οι αγροτικές αποθήκες απ’ το χαράτσι.


Με μία βεβαίωση από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής που θα γράφει ότι «το συγκεκριμένο κτίσμα – αγροτική αποθήκη χρησιμοποιείται για κύρια αγροτική χρήση», θα μπορούν να εξαιρούνται οι αγροτικές αποθήκες από το ειδικό τέλος ακινήτων που τους έχει επιβληθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Αρμόδιες για τη διαπίστωση της πραγματικής χρήσης των αποθηκών είναι οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.
Σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 14921/23-03-2012 έγγραφο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και μετά από πολλές παραστάσεις αγροτών οι οποίοι υφίστανται οικονομική επιβάρυνση με το «ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών μέσω του λογαριασμού κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος», για κτίσματα τα οποία χρησιμοποιούν ως αγροτικές αποθήκες, τις οποίες
χρησιμοποιούν προκειμένου να διευκολύνονται στις πάσης φύσης αγροτικές εργασίες τους, μπορεί να εξεταστεί η δυνατότητα τα κτίσματα αυτά να εξαιρεθούν από την καταβολή του παραπάνω ειδικού τέλους.
Αρμόδιες για τη διαπίστωση της πραγματικής χρήσης των αποθηκών είναι οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Για να γίνει αυτό θα εκδίδεται σχετική βεβαίωση μετά από αίτημα των ενδιαφερομένων ότι «το συγκεκριμένο κτίσμα – αγροτική αποθήκη χρησιμοποιείται για κύρια αγροτική χρήση».
Οι βεβαιώσεις αυτές θα αφορούν σε κτίσματα τα οποία έχουν κατασκευαστεί νόμιμα, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.
Περισσότερες πληροφορίες δίνονται από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.


Πηγή:


http://www.agronews.gr/?pid=186&aid=79501&la=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου