6 Απρ 2012

Ξεκινά το πείραμα των λαχανόκηπων στο Α.Π.Θ.


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012, στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η Δημόσια Κλήρωση για τους Περιαστικούς Λαχανόκηπους στο Αγρόκτημα του Α.Π.Θ.
Τα αποτελέσματα της κλήρωσης έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΟΙΚΟ-ΑΠΘ http://eco.auth.gr/

4.768 άτομα συμμετείχαν στην κλήρωση που ανέδειξε 300 τυχερούς οι οποίοι θα αναλάβουν δράση αμέσως μετά το Πάσχα. Επίσης, κληρώθηκαν 100 επιλαχόντες σε περίπτωση που κάποιος από τους 300 κληρωθέντες δεν υπογράψει την αποδοχή των κανόνων. Οι υπόλοιποι επιλαχόντες θα συμμετάσχουν, χωρίς κλήρωση, στην ίδια διαδικασία που θα επαναληφθεί το Σεπτέμβριο, δίνοντας την ευκαιρία σε ακόμα 300 άτομα να ξεκινήσουν τη δική τους καλλιέργεια.


«Σε μία εποχή εξαιρετικά δύσκολη όπως η σημερινή το Α.Π.Θ. ανοίγει τις πόρτες του στην κοινωνία, προσεγγίζει τον πολίτη και καλύπτει πολλά από τα κενά του σε ζητήματα επιμόρφωσης, εισαγωγής στη βιολογική γεωργία, οικολογίας και επαφής με τη φύση αλλά και διατροφής με ένα χαμηλό κόστος, όπως αυτό που προτείνουμε» δήλωσε ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος.

Ο Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Γιάννης Παντής δήλωσε ότι «Η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών έδειξε ότι σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να επιστρέψουν στη γη και ότι μία νέα νοοτροπία έχει αρχίσει να εμφανίζεται στους αστικούς χώρους. Η δυνατότητα που δίνει το Α.Π.Θ. στους πολίτες να βρουν τη χαμένη τους σχέση με τη γη θα έχει πολλαπλά οφέλη στην οικολογική συνείδηση που θέλουμε να αναπτύξουμε στην κοινωνία».

Ο Πρόεδρος της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ., Καθηγητής Δημήτρης Κωβαίος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την εξέλιξη της διαδικασίας. Συγκεκριμένα είπε ότι την επόμενη εβδομάδα θα κληθούν να υπογράψουν την αποδοχή των κανόνων και αμέσως μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει η εκπαίδευσή τους από φοιτητές και μέλη ΔΕΠ του Α.Π.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου