24 Αυγ 2012

Κόκκινες και κίτρινες μπανάνες, σημειώσατε 1-0.


Μία από τις γευστικότερες ποικιλίες μπανάνας, που καλλιεργείται στην Ασία και τη Νότια Αμερική, είναι οι κόκκινες μπανάνες, κοινώς ««Nendran» και «Ethakai».


Αν και σπάνιες στις ευρωπαϊκές αγορές, φημίζονται αφενός για την εντυπωσιακή όψη τους και αφετέρου για τα θρεπτικά συστατικά τους, καθώς η σάρκα τους έχει μεγαλύτερες ποσότητες καροτένιου και βιταμίνης C συγκριτικά με τις κίτρινες.

Οι κόκκινες μπανάνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ποικίλους τρόπους σε μαγειρική και ζαχαροπλαστική αλλά και να καταναλωθούν ωμές.

Βασικά χαρακτηριστικά τους είναι πρώτα από όλα το κόκκινο χρώμα τους, το έντονο άρωμα τους και η γλυκιά γεύσης τους.

Ξένος Γιώργος

Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου