28 Αυγ 2012

Τα αγριόχορτα είναι χρήσιμα στον κήπο μας.


Προσέξτε, αγριόχορτα, όχι ζιζάνια! Πολλά από αυτά, εάν εκχυλισθούν σε νερό και ψεκασθούν στα φυτά μας, τα απαλλάσσουν από διάφορους εχθρούς και ασθένειες. Το ξέρατε ότι τα αγριοκρέμμυδα όταν φυτρώσουν στις ρίζες των οπωροφόρων εξαφανίζουν τα βλαβερά σκουλήκια από αυτές; κήπους που ψεκάζονται κάθε χρόνο με ζιζανιοκτόνα έχει παρατηρηθεί πτώση της γονιμότητας του εδάφους σε απελπιστικό βαθμό! Ο κίνδυνος για την υγεία των ανυποψίαστων ανθρώπων που τα χειρίζονται; Ουδέν σχόλιον!
Στον βιολογικό κήπο μπορείτε να κόψετε εύκολα με το ειδικό μηχάνημα τα αγριόχορτα -προσοχή, πριν σποριάσουν- και να τα προσθέσετε στον κομποστοποιητή για την παρασκευή ενός πολύ θρεπτικού κομπόστ. Ενας άλλος τρόπος να
απαλλαγείτε από τα αγριόχορτα σε σημεία του κήπου που δεν τα θέλετε -π.χ. στον λαχανόκηπο- είναι τοποθετώντας κάποιο είδος επίστρωσης από τα επόμενα: κομμένα ξερά φύλλα, άχυρο, ξηρές κοπές γκαζόν, φλοιό πεύκου, τεμαχισμένη εφημερίδα και άλλα αποικοδομήσιμα φυσικά υλικά.

Η μάχη με τα αγριόχορτα φαίνεται ατελείωτη, γι' αυτό σταματήστε να τα πολεμάτε. Εξάλλου, πολλά από αυτά είναι πολύ νόστιμα!


Πηγή: www.valentine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου