27 Αυγ 2012

Νέα ποικιλία Αγγουριού που ταιριάζει στους Ισπανούς.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η ποικιλία Triunfal προορίζεται για χειμερινή καλλιέργεια στις ακτές της Γρανάδα και η δεύτερη ονόματι Trident για όψιμη χειμερινή πάλι παραγωγή στην περιοχή της Αλμερίας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από τη διεθνή εταιρεία σπόρων, η Triunfal προσφέρει υψηλή ποιότητα και μεγάλες παραγωγικές αποδόσεις τους χειμερινούς μήνες, όταν επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες. Η συγκομιδή της ποικιλίας αυτής προτείνεται από τα μέσα Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη και παρουσιάζεται ιδιαίτερα ανθεκτική για να επιβιώσει στις χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώνονται στην περιοχή της ισπανικής Γρανάδα. Ένα άλλο πλεονέκτημα της ποικιλίας αυτής είναι ότι είναι εξίσου απέναντι σε βακτήρια και ασθένειες που απειλούν τις καλλιέργειες (όπως οι HR: CVYV, CCu Cca, IR: CMV και CYSDV).


Περνώντας στη δεύτερη ποικιλία, αυτή είναι πιο όψιμη και η καταλληλότερη περίοδος συγκομιδής της είναι οι πρώτες μέρες Οκτωβρίου με αρχές Νοέμβρη. Και αυτή έχει υψηλές αποδόσεις και ποιότητα και είναι ανθεκτική σε όλες τις προαναφερθείσες ασθένειες.


Πηγή: www.froutonea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου