31 Αυγ 2012

Ενδιαφέρον από Βιετνάμ για ελληνικά προϊόντα.


Τον πρώτο πρέσβη του Βιετνάμ υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.


Τα εξαιρετικά αγροτικά προϊόντα της περιοχής της Δυτικής Ελλάδας θα μπορούσαν να εξαχθούν στην αγορά του Βιετνάμ τονώνοντας την ρευστότητα της χώρας σε μία περίοδο που τα έχει άμεση ανάγκη.

Στο πλαίσιο αυτής της κατεύθυνσης πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του κ. Κατσιφάρα και του κ. Βου.

Ο κ. Μπιν Βου που είναι ο πρώτος πρέσβης από τη χώρα του Βιετνάμ στην Ελλάδα, με τη
πρεσβεία να έχει μόλις ένα έτος λειτουργίας, ενημερώθηκε για τις επενδυτικές ευκαιρίες και το παραγωγικό προφίλ της Δυτικής Ελλάδας από τον κ. Κατσιφάρα και έλαβε όλο το σχετικό υλικό σε ψηφιακή μορφή.

Επίσης κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η γεωπολιτική σημασία της περιοχής της Δυτικής Ελλάδας και ο χαρακτήρας εξωστρέφειας της περιφέρειας μέσω των λιμανιών της Πάτρας του Κατάκολου και του Αστακού.

Από τη μεριά του ο κ. Βου αφού υπογράμμισε τις σχέσεις φιλίας των δύο χωρών δήλωσε πως η χώρα του ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για ζητήματα έρευνας και τεχνολογίας καθώς επίσης στην ανάπτυξη και παραγωγή των τοπικών αγροτικών προϊόντων.

Μία εικόνα για τις δυνατότητες της αγροτικής οικονομίας της περιοχής θα λάβει ο Πρέσβης του Βιετνάμ κατά την 2η έκθεση Αγροτικών Προϊόντων που διοργανώνεται από την Περιφέρεια και το δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, στο Μεσολόγγι.    

Μεταξύ των δύο ανδρών συμφωνήθηκε να ακολουθήσει μία δεύτερη συνάντηση στο άμεσο χρονικό διάστημα για να συζητηθούν εκτενέστερα οι προοπτικές συνεργασίες των δύο χωρών. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Καρπέτας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος και η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Διονυσία Μαράτου.

Λίγο πριν ο Πρέσβης του Βιετνάμ είχε συναντηθεί με τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο. Ο κ. Αλεξόπουλος αφού καλωσόρισε τον Πρέσβη στην περιοχή, του παρουσίασε τις παραγωγικές δυνατότητες της Αχαΐας, ιδιαίτερα σε κλάδους με εξαγωγικό χαρακτήρα και συγκριτικά πλεονεκτήματα όπως είναι τα αγροτικά προϊόντα.

Ο κ. Αλεξόπουλος εστίασε σε αγροτικά προϊόντα όπως το κρασί και το ελαιόλαδο που θα μπορούσαν να εισχωρήσουν στην αγορά του Βιετνάμ ενισχύοντας τις ελληνικές εξαγωγές σε μία κρίσιμη περίοδο.

Από την πλευρά του ο κ. Βου αφού τόνισε το ενδιαφέρον της χώρας για την ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών ευχαρίστησε θερμά τον κ. Αλεξόπουλο.



Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου