29 Αυγ 2012

Πρώην πρόεδρος των McDonald’s ανοίγει “αειφόρο” εστιατόριο.


Στροφή 180 μοιρών έκανε στις επαγγελματικές του επιλογές ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της πολυεθνικής αλυσίδας ταχυφαγείων “McDonald’s”, Μάικ Ρόμπερτς.

Ίδρυσε λοιπόν το εστιατόριο Lyfe Kitchen το οποίο προσφέρει γρήγορο μεν, αλλά υγιεινό δε φαγητό.

Το LYFE Kitchen που σημαίνει “Love Your Food Everyday” (Αγάπησε το φαγητό σου κάθε μέρα) θα προσφέρει γεύματα που δεν θα περιέχουν “βούτυρο, κρέμα γάλακτος, λευκή ζάχαρη, λευκό αλεύρι, σιρόπια υψηλής περιεκτικότητας σε γλυκόζη, ακόρεστα λιπαρά ή πρoσθετικά γεύσης”.

Στόχος του Ρόμπερτς είναι να ανοίξει 500 έως 1000 καταστήματα στις ΗΠΑ τα επόμενα χρόνια.


Μιλώντας στο wired.com, ο Ρόμπερτς δήλωσε: “Φανταστείτε δεκάδες εκατομμύρια γκουρμέ γεύματα από τοπικά προϊόντα, παραγμένα με βάση τις αρχές της αειφορίας”.

Το Lyfe Kitchen δεν θα περιοριστεί σε χορτοφαγικά γεύματα αλλά θα στραφεί και στους καταναλωτές εκείνους που προτιμούν λίγο κρέας στη διατροφή τους, περιλαμβάνοντας στο μενού κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής και μοσχαρίσια μπιφτέκια από ζώα που εκτράφηκαν κάτω από ανθρώπινες συνθήκες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ρόμπερτς είναι ο άνθρωπος που έβαλε κάποιες χορτοφαγικές πινελιές στο κατά τ’ άλλα “βαρύ”, κρεατοφαγικό μενού των McDonald’s, με προϊόντα όπως το Apple Diper.

Πηγή:www.econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου