9 Φεβ 2012

Αγριαγκινάρα, η νέα κερδοφόρος καλλιέργεια.


Για τις δυνατότητες της καλλιέργειας της αγριαγκινάρας, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» σε συνεργασία με το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο ανατολικής Μακεδονίας, τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών στη Δράμα.
Η ημερίδα με θέμα: Αγριαγκινάρα. Η νέα κερδοφόρος καλλιέργεια, θα διεξαχθεί  την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στις  10.00 π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ).
Η καλλιέργεια της αγριαγκινάρας μας δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης και μια διέξοδο στο τι μας συμφέρει να καλλιεργήσουμε ως αγρότες. Έχει χαμηλό κόστος παραγωγής,
ασφαλισμένη πώληση προϊόντος και μειωμένους κινδύνους αποτυχίας. Με λιγότερο από 10 στρέμματα έκτασης και ένα απλό συγκρότημα οικιακής χρήσης (πρέσσα,  1.200-5.000€) ο καθένας θα μπορεί να παράγει τα δικά του pellets, την δική του βιομάζα για την οικιακή του θέρμανση, οικονομικά και οικολογικά.
Κεντρικός ομιλητής στην ημερίδα θα είναι ο κ. Καράτζος Κίμων, γεωπόνος ειδικός στην καλλιέργεια και τις χρήσεις της αγριαγκινάρας.
Θα μιλήσουν επίσης :α) Ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Αν. Μακεδονίας κ. Μυστακίδης Ζαφείριος, γεωπόνος, με θέμα: Η βιομάζα μια μορφή ήπιας ενέργειας και β) Ο γεωπόνος Αμπελίδης Θεόδωρος με θέμα: Τοπικές πρωτοβουλίες αξιοποίησης της βιομάζας.
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας στο τηλέφωνο 25210-58175

Πηγή:


http://www.agronews.gr/ekmetaleuseis/dendrokipeutika/arthro/76597/agriaginara-i-nea-kerdoforos-kalliergeia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου