10 Φεβ 2012

Ενοποίηση της αγοράς ενέργειας της ΕΕ, ζητούν οι φορείς των ΑΠΕ.


Μέτρα για την επιτάχυνση της πορείας ενοποίησης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας της ΕΕ, ζητούν ελληνικοί και ευρωπαϊκοί φορείς του κλάδου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας στις 14 Φεβρουαρίου, με αντικείμενο τις ενεργειακές υποδομές και τα δίκτυα στην Ευρώπη.
Οι φορείς των ΑΠΕ (επιστημονικοί, επιχειρηματικοί σύνδεσμοι και επιχειρήσεις) μετέχουν στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία Free Movement of Electricity Campaign και επισημαίνουν ότι "μια ενιαία αγορά ηλεκτρικής ενέργειας θα αυξήσει τον ανταγωνισμό, θα βελτιώσει την ασφάλεια εφοδιασμού, θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων του κλίματος και θα ενσωματώσει τις σύγχρονες τεχνολογίες ενέργειας συμπεριλαμβανομένων και των ανανεώσιμων".

Τα αιτήματα προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο των Υπουργών είναι:
Να επιταχύνουν, να απλοποιήσουν και να συντονίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις διαδικασίες αδειοδότησης των υποδομών ηλεκτρικής ενέργειας.

Να συμφωνήσουν νέους χρηματοδοτικούς μηχανισμούς με σκοπό την υποστήριξη των αναγκαίων έργων υποδομής ηλεκτρικής ενέργειας.
Να διαχειριστούν τα περιβαλλοντικά θέματα και τα θέματα κοινωνικής αποδοχής που σχετίζονται με τις απαραίτητες επεκτάσεις του δικτύου σε πρώιμο στάδιο.
Στην πρωτοβουλία, από ελληνικής πλευράς, μετέχουν οι: Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), Ελληνική Εταιρεία Βιομάζας (ΕΛΛΕΒΙΟΜ), Ελληνικός Σύνδεσμος Βιοαέριου (ΕΛΒΙΟ), Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτροπαραγωγών από ΑΠΕ (ΕΣΗΑΠΕ), Ελληνικός Σύνδεσμος Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων (ΕΣΜΥΕ), Ελληνικός Σύνδεσμος Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας (ΕΣΣΗΘ), Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επενδυτών Φωτοβολταϊκών (ΠΑΣΥΦ), Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΒ-ΦΩ), Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) και ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ).

Πηγή:


http://www.paseges.gr/el/news/Epitahynshs-ths-enopoihshs-ths-agoras-hlektrikhs-energeias-ths-EE-zhtoyn-oi-foreis-twn-APE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου