10 Δεκ 2012

5 Ομάδες Τροφών που αδυνατίζουν.


Προσοχή τίποτα δεν γίνεται χωρίς άσκηση!

Φρούτα και λαχανικά.
Η πρώτη ομάδα των τροφίμων που θα πρέπει να καταναλώνετε συχνά είναι τα λαχανικά, που είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Είναι γευστικά και μαζί με τα φρούτα μειώνουν τον κίνδυνο για καρδιακά προβλήματα και καρκίνο, ενώ βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους και μειώνουν τον κίνδυνο για διαβήτη.
Προϊόντα ολικής άλεση.
Η δεύτερη ομάδα τροφίμων που πρέπει να επικεντρωθείτε
είναι το ψωμί ολικής άλεσης, τα ζυμαρικά, τα δημητριακά ολικής άλεσης, το καφέ ρύζι, το πλιγούρι, το κριθάρι, η βρώμη και το σιτάρι.Τα τρόφιμα αυτά αποτελούν εξαιρετικές πηγές φυτικών ινών, οι οποίες ευνοούν την απώλεια βάρους και κάνουν καλό στην πέψη. Είναι σημαντικό, ιδίως όταν καταναλώνετε πολλά λαχανικά και πρωτεΐνες, να τα συμπεριλάβετε στην καθημερινή διατροφή σας.
Χαμηλά σε λιπαρά γαλακτοκομικά.
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά ή δεν περιέχουν καθόλου λιπαρά αποτελούν άριστη πηγή ασβεστίου, που κάνει καλό στα οστά. Το γάλα 1 % και τα τυριά με χαμηλά λιπαρά είναι ιδανικές επιλογές.
Ξηροί καρποί.
Η τέταρτη ομάδα των τροφίμων που είναι καλό να μη λείπει από τη διατροφή σας αν θέλετε να χάσετε βάρος είναι οι ξηροί καρποί, που είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες και σε μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία κάνουν καλό στην καρδιά.Τα αμύγδαλα και τα καρύδια μπορούν να γίνουν τα αγαπημένα σας. Μια καλή ιδέα είναι να τα προσθέσετε στη σαλάτα με το κοτόπουλο ή τον τόνο ή να έχετε μια μικρή σακουλίτσα με αμύγδαλα ή καρύδια μέσα στην τσάντα σας για να μπορείτε να τσιμπολογήσετε όταν σας πιάσει λιγούρα στη δουλειά όταν είστε έξω για ψώνια.
Πρωτεΐνη.
Η πέμπτη ομάδα τροφίμων που συνιστάται για την απώλεια βάρους είναι οι πρωτεΐνες. Το στήθος κοτόπουλου χωρίς την πέτσα, η γαλοπούλα, τα ψάρια, τα όσπρια και τα αυγά αποτελούν ιδανική επιλογή. Μερικά παραδείγματα είναι στήθος κοτόπουλο στη σχάρα μαζί με φρέσκια πράσινη σαλάτα, ένα βραστό αυγό, φακές, καπνιστός σολομός στη σχάρα.


Πηγή: http://fashion-style.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου