26 Δεκ 2012

ΟΠΕ: Τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά στις Βρυξέλλες.


Με επιτυχία ολοκλήρωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) ακόμα μια επιχειρηματική αποστολή για το 2012, ενισχύοντας ουσιαστικά το ελληνικό εξαγωγικό εμπόριο. Συγκεκριμένα στις 10 – 13 Δεκεμβρίου ο ΟΠΕ, σε συνεργασία με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στις Βρυξέλλες, διοργάνωσε σειρά εμπορικών συναντήσεων στελεχών από 10 ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις του κλάδου των τροφίμων και ποτών με βελγικές εισαγωγικές/διανεμητικές.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕ συνολικά, πραγματοποιήθηκαν περίπου 100 προκαθορισμένες Β2Β
συναντήσεις και αρκετές συναντήσεις εκτός προγράμματος σε έδρες μεγάλων Βελγικών επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα οι Έλληνες και συμμετέχοντες να δηλώνουν ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της αποστολής και να διαβλέπουν σοβαρές προοπτικές ανάπτυξης εμπορικής συνεργασίας με βελγικές επιχειρήσεις.
Στο πλαίσιο της εν λόγω επιχειρηματικής αποστολής, τη Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012, συνδυάστηκε η διοργάνωση της ετήσιας εκδήλωσης εξωστρέφειας της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βέλγιο, όπου πραγματοποιήθηκε προβολή και γευσιγνωσία ελληνικών προϊόντων με έμφαση στα προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ, που αποτέλεσαν και το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης.
Η αγορά του Βελγίου, παρά το μικρό εύρος της, αποτελεί μια ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερα προσοδοφόρα αγορά για τα ελληνικά προϊόντα. Δεδομένου ότι η εύρωστη κοινωνική τάξη κατέχει μεγάλο αριθμό πολιτών, ιδιαίτερα στη πόλη των Βρυξελλών, τα ποιοτικά, πιστοποιημένα τρόφιμα και ποτά της Ελλάδος, μπορούν άνετα να διεκδικήσουν σημαντική μερίδα της αγοράς και να καθιερωθούν στη καθημερινότητα των Βέλγων καταναλωτών.

Ο ΟΠΕ, μελετώντας τις τάσεις της διεθνούς αγοράς, και συγκεκριμένα τη μεγάλη ζήτηση ελληνικών τροφίμων και ποτών στην αγορά του Βελγίου, θα διερευνήσει τη δυνατότητα πραγματοποίησης νέας επιχειρηματικής αποστολής στο Βέλγιο για τον κλάδο των τροφίμων και ποτών κατά τη διάρκεια του 2013, με προσθήκη παράλληλων προωθητικών δράσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου