23 Δεκ 2012

Χρήσιμα Tips για την Ασφάλεια Τροφίμων.


1. Mην αφήνετε τα τρόφιμα για μεγάλο χρονικό διάστημα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
2.Tοποθετήστε τα άμεσα στη συντήρηση, στην κατάψυξη ή στα ράφια της κουζίνας σας, ακολουθώντας τις οδηγίες αποθήκευσης που αναφέρονται στις συσκευασίες των προϊόντων. Oποιαδήποτε καθυστέρηση τοποθέτησης ευπαθών προϊόντων στο ψυγείο σημαίνει μεταβολή της θερμοκρασίας τους και ενδεχομένως αλλοίωση των χαρακτηριστικών τους.

3. Tοποθετείτε τα μαγειρεμένα και έτοιμα για κατανάλωση τρόφιμα σε διαφορετικά ράφια από τα ωμά τρόφιμα.
4. Tοποθετείτε τα ωμά τρόφιμα στα κάτω ράφια του ψυγείου.


5. Aποθηκεύετε τα τρόφιμα σε κλειστά δοχεία ή σκεύη ή σκεπάζετέ τα με διάφανη μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο. Eλέγχετε αν υπάρχει διαρροή υγρών από τα ωμά τρόφιμα (κρεατικά, ψάρια κ.λπ.).
6. Pυθμίζετε τη θερμοκρασία του ψυγείου σας στη χαμηλότερη δυνατή επιλογή, ώστε να αποφεύγεται αφενός η δημιουργία πάγου και να επιτυγχάνεται αφετέρου η μέγιστη διατηρησιμότητα των τροφίμων.
7. H ιδανική θερμοκρασία για τη συντήρηση του ψυγείου σας είναι μικρότερη από +5°C.
Προϊόντα που στο κατάστημα προσφέρονται σε ψυχόμενο χώρο πρέπει να τοποθετούνται απαραίτητα στο ψυγείο.
8. Διατηρείτε το ψυγείο σας καθαρό και σιγουρευτείτε ότι λειτουργεί κανονικά συμβουλευόμενοι τις οδηγίες του κατασκευαστή του.
9. Tηρείτε πάντα τις οδηγίες καλής χρήσης και ακολουθείτε τη συχνότητα των αποψύξεων που πρέπει να κάνετε.
10. Mην υπερφορτώνετε το ψυγείο σας και μην αφήνετε μέσα προϊόντα ασυσκεύαστα ή με ανοιχτή τη συσκευασία τους - ειδικά έτοιμα για κατανάλωση ή μαγειρεμένα - που μπορεί να επηρεάσουν ή να επηρεαστούν από την οσμή άλλων προϊόντων.
11. Tα ξηρά προϊόντα φυτικής προέλευσης, τα δημητριακά, τα όσπρια, το ρύζι, το αλεύρι, τα ζυμαρικά, οι κονσέρβες και οι ξηροί καρποί πρέπει να φυλάσσονται σε καθαρό, δροσερό και ξηρό περιβάλλον.
12. Tα όσπρια, το ρύζι, οι ξηροί καρποί και τα δημητριακά γενικά καλό είναι να φυλάσσονται σε γυάλινα ή πλαστικά δοχεία που κλείνουν αεροστεγώς.

Πηγή: http://www.ab.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου