31 Δεκ 2012

Πλημμύρισαν πάνω από 4.000 στρέμματα στον κάμπο της Λαμίας.


Πάνω από 4.000 στρέμματα,στον κάμπο της Λαμίας,έχουν πλημμυρίσει,εξ αιτίας της υπερχείλισης του ποταμού Σπερχειού.
Εφιαλτική ήταν τη νύχτα που πέρασαν οι κάτοικοι στο Αγιο Κωσταντίνο της Λοκρίδας, καθώς έβλεπαν το νερό να κατεβαίνει με μεγάλη ένταση από το βουνό και οι δρόμοι να έχουν μεταβληθεί σε ποτάμια, ξυπνώντας μνήμες του 2009,
αφού τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή, που ξεκίνησαν μετά τις καταστροφές, έχουν παραμείνει στη μέση.

Οι κάτοικοι της περιοχής με ό,τι μέσο μπορούσαν προσπαθούσαν να απομακρύνουν τα νερά από τα σπίτια τους. Ωστόσο,η ύφεση των καιρικών φαινομένων τα ξημερώματα απέτρεψε μεγαλύτερες ζημιές.Οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις,για περίπου 20 ώρες,σε ολόκληρη την περιοχή έφτασε, στα όριά τους, αρκετούς χειμάρρους. Όλη τη νύχτα η Αστυνομία διέκοπτε την κυκλοφορία, σε επαρχιακούς δρόμους, αφού τα νερά περνούσαν πάνω από το οδόστρωμα σε κρίσιμα σημεία. Από το πρωί έχει διακοπεί η κυκλοφορία από τη Λαμία προς το Γοργοπόταμο,αφού σε ένα μήκος 800 μέτρων, τα νερά του ποταμού Σπερχειού περνούν πάνω από το δρόμο με μεγάλη ορμή.

Από χθες το απόγευμα, αλλά και σήμερα το πρωί, οι κλήσεις στην Πυροσβεστική, για την άντληση υδάτων, τόσο μέσα στην πόλη της Λαμίας όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας, ήσαν συνεχείς, ενώ η ύφεση των έντονων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με τους ειδικούς, «ίσως και να αποτρέψει τις ανυπολόγιστες καταστροφές». Κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν και σποραδικές κατολισθήσεις στο δρόμο από Λαμία προς 'Αμφισσα και από Λαμία προς Δομοκό, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου δημιουργώντας παγίδες για τους ανυποψίαστους οδηγούς.

Τέλος χιονοπτώσεις είχαμε στα ορεινά της Φθιώτιδας αλλά και στην Ευρυτανία, χωρίς,όμως, να δημιουργηθούν κάποια σοβαρά προβλήματα. Στο δρόμο από Λαμία προς Καρπενήσι κατά τη διάρκεια της νύχτας χρειάστηκαν αλυσίδες στη Ράχη Τυμφρηστού. Ωστόσο δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα αφού τα συνεργεία της Περιφέρειας κρατούν τους δρόμους ανοιχτούς απομακρύνοντας το χιόνι και ρίχνοντας αλάτι.

Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου