27 Δεκ 2012

Αρχές του έτους η ανακοίνωση των δικαιούχων του προγράμματος ενεργητικής προστασίας του 2012.


Αρχές του νέου έτους αναμένεται να ανακοινωθούν οι δικαιούχοι του προγράμματος ενεργητικής προστασίας του 2012 ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑγροΤύπου, το πρόγραμμα ενεργητικής προστασίας για το 2013 δεν προβλέπεται να ανακοινωθεί πριν το Φεβρουάριο. Συνολικά το 2012 κατατέθηκαν περίπου 500 αιτήσεις και αυτό το
διάστημα ολοκληρώνεται η αξιολόγηση τους. Επίσης, φέτος ελήφθη η απόφαση να ενταχθεί τελικά και η καλλιέργεια της ροδιάς στο πρόγραμμα. «Κύκλοι» του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων αναφέρουν στον ΑγροΤύπο ότι φέτος οι αιτήσεις (σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής αξιολογήσεις) καλύπτουν το σύνολο του προϋπολογισμού του προγράμματος (10 εκατ. ευρώ) ενώ από αυτές αναμένεται να εγκριθούν επενδύσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ.

Ποσό κατά πολύ μεγαλύτερο από αυτό του 2011, που δεν ξεπερνούσε τα 3,5 εκατ. ευρώ (ο προϋπολογισμός όλων των αιτήσεων του 2011 δεν ξεπερνούσαν τα 5,5 εκατ. ευρώ).

Επίσης, δεδομένης της έγκαιρης προκήρυξής του επόμενου προγράμματος (μέσα στον Φεβρουάριο) κύκλοι του ΕΛΓΑ δηλώνουν στον ΑγροΤύπο ότι: «Όσοι ενδιαφερόμενοι έχουν απορριφθεί για διάφορους λόγους ή δεν πρόλαβαν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου να υποβάλλουν αίτηση θα μπορούν να το κάνουν στο πρόγραμμα του 2013.



Πηγή: www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου