27 Δεκ 2012

Το μέλλον της γεωργίας ανήκει στους νέους αγρότες.


Μια πρωτοβουλία τρέχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την καταπολέμηση της ηλικιακής κρίσης στη γεωργία.


Αναγνωρίζοντας πως δεν  αν  αντιμετωπιστεί η ηλικιακή κρίση στον αγροτικό τομέα, τότε η προστασία του περιβάλλοντος, η δημιουργία θέσεων εργασίας, η διατήρηση της βιοποικιλότητας, η διατροφική επάρκεια και η ασφάλεια των τροφίμων θα είναι υπό απειλή, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ξεκινάει σύμπραξη με
το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Νέων Αγροτών (CEJA).

Ο κίνδυνος διαφαίνεται αναλύοντας τους αριθμούς. Έτσι, τόσο σε εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, ο αριθμός των νέων αγροτών μειώνεται συνεχώς και με ταχείς ρυθμούς. Σήμερα, μόνο το 6% των αγροτών σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κάτω από την ηλικία των 35 ετών.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, της οποίας ο πρωτογενής τομέας αποτελεί σημαντικό αναπτυξιακό πόλο και προτεραιότητα, πιστεύει ότι πρέπει να αναληφθεί δράση τώρα για να διασφαλιστεί ότι η Ευρωπαϊκή Γεωργία θα μπορεί να ανταποκριθεί στην ποιότητα και στην ανταγωνιστικότητα που αναμένει η ευρωπαϊκή κοινωνία.

Για το λόγο αυτό, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα και του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργου Αγγελόπουλου ενώνει τη φωνή της με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Νέων Αγροτών (CEJA), υποστηρίζει την καμπάνια «FutureFoodFarmers… (Μέλλον… Τρόφιμα… Αγρότες…)» της CEJA, και ζητά από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα να λάβουν σοβαρά υπόψη τους την ηλικιακή κρίση στον αγροτικό τομέα στα πλαίσια της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Ενημερωθείτε για την καμπάνια «FutureFoodFarmers… (Μέλλον… Τρόφιμα… Αγρότες…)» στην ιστοσελίδα:  futurefoodfarmers.eu.


Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου