31 Δεκ 2012

Συνεργασία για προώθηση του Κρόκου Κοζάνης.


Συνεργασία με τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών Κοζάνης αναπτύσσει ο Δήμος Κοζάνης, με στόχο την ώθηση των προσπαθειών του συνεταιρισμού αλλά και την ανάπτυξη μιας νέας δυναμικής μέσα από συγκεκριμένες δράσεις.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον Δήμαρχο Κοζάνης κ. Λάζαρο Μαλούτα, ο πρόεδρος του αναγκαστικού συνεταιρισμού κ. Νίκος Πατσιούρας, ανέλυσε την υπάρχουσα κατάσταση στα πεδία παραγωγής, επεξεργασίας και εμπορίας του κρόκου, τις προσπάθειες του
συνεταιρισμού για αύξηση της παραγωγής αλλά και την ανάγκη στήριξης και προστασίας του συνεταιρισμού και έθεσε υπόψη του Δημάρχου και τις κινήσεις που έγιναν για την δημιουργία μουσείου κρόκου, μιας εναλλακτικής δράσης ωφέλειας από την παραγωγή του κρόκου.

Από την πλευρά του ο κ. Μαλούτας εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στην προσπάθεια του συνεταιρισμού, ενώ δεσμεύτηκε να πραγματοποιηθούν ενέργειες από το Δήμο, όπως η ανάληψη ευθύνης και η ανάθεση σε ειδικούς επιστήμονες της έρευνας της διαδικασίας εμπλουτισμού των εδαφών που καλλιεργήθηκαν με κρόκο, έτσι ώστε να μπορούν να μπουν ξανά σε καλλιέργεια στις δύο κυρίως τοπικές κοινότητες παραγωγής κρόκου, του Κρόκου και της Καρυδίτσας, όπου υπάρχει πολύ σημαντικό πρόβλημα με τα χωράφια.


Πηγή: www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου