26 Δεκ 2012

Σταθερή στα 23 λεπτά/κιλό η τιμή αραβόσιτου. Ολοκληρώνεται η συγκομιδή σε Πτολεμαΐδα και Αμύνταιο.


Σταθερή είναι μέχρι και αυτή τη στιγμή η τιμή αραβόσιτου στα 23 με 23,5 λεπτά το κιλό μετά και την ολοκλήρωση της συγκομιδής σε Πτολεμαΐδα και Αμύνταιο. Επίσης, σύμφωνα με το πληροφορίες μας, οι παραγωγοί στις περιοχές αυτές κρατούν στις αποθήκες τους σημαντικές ποσότητες αναμένοντας ενδεχόμενη αύξηση τους μετά τις γιορτές. Την ίδια στιγμή στην τρίτη και τελευταία περιοχή που ακόμα
αλωνίζουν την Καστοριά, οι βροχές έχουν καθυστερήσει τους παραγωγούς. Και στην Θεσσαλία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου η τιμή στο καλαμπόκι βρίσκεται στα 23 λεπτά/κιλό.

Μιλώντας μας για το θέμα, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αμυνταίου κ. Γιαννιτσόπουλος τόνισε ότι «η κατάσταση με τους κτηνοτρόφους είναι πολύ δύσκολη αφού λόγω των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζουν δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε στις τιμές αυτές των 23 λεπτών/κιλό».

IGC
Όσον αφορά το καλαμπόκι η παγκόσμια παραγωγή - σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Διεθνούς Συμβουλίου των Δημητριακών (IGC) - προβλέπεται ότι θα κυμανθεί στους 830 εκατ. τόνους, λόγω της μειωμένης παραγωγής στις ΗΠΑ και τη Λατινική Αμερική. Τα παγκόσμια αποθέματα αναμένεται να σημειώσουν αρνητικό τριετίας αφού οι προβλέψεις του IGC τονίζουν ότι θα μειωθούν κατά 18 εκατ. τόνους σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, υποχωρώντας στους 116 εκατ. τόνους.


 Πηγή:www.agrotypos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου